O brasoveanca va escalada cel mai inalt vulcan din Europa

O brasoveanca va escalada cel mai inalt vulcan din Europa

0 107

Brasoveanca Claudia Damoc a plecat saptamana trecuta intr-o expeditie solitara, in care va incerca sa escaladeze unul dintre cei mai inalti vulcani din lume, printre care si Cotopaxi (5897 m), din Ecuador. Cotopaxi este unul dintre cei mai inalti vulcani activi din lume, situat in Muntii Anzi, in vestul Cordilierei Orientale, la circa 50 km de Quito (Ecuador). Cotopaxi este si unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Eruptiile sale au luat adesea forma unor catastrofe.
Claudia mai are la activ cateva ascensiuni, printre care cel mai inalt varf din Europa (Elbrus, 5.642 m) si cel mai inalt varf din America de Nord (Denali 6.194 m). Pe timpul expeditiei, va tine un „blog” online pe contul de Twitter, dar si pe site-ul ecuador.shareyes.org.
Originara din Brasov, Claudia Damoc (33 de ani) are propria afacere. A inceput sa faca alpinism de la trei ani, iar primul munte pe care l-a cucerit a fost Caraimanul. Este pasionata de fotografie, escalada si snowboarding.
In timpul liber, brasoveanca are o indeletnicire „foarte casnica” in comparatie cu pasiunea ei: face bijuterii din lemn, sticla si argint. Are un mic atelier in care imbina artistic bucati de lemn, sticla colorata, plastic, argint, scoici. Face numai lucruri deosebite, care nu seamana cu cele din magazine.
„Pentru mine, a urca muntele e cea mai mare bucurie. La trei ani m-au dus ai mei la Crucea de pe Caraiman. Si tot la trei ani, m-au dat la schi“, povesteste Claudia, absolventa a liceului de turism din Predeal. A facut escalade in Bucegi, Fagaras, Rodnei, Ceahlau, Retezat, Parang, Apuseni.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.