Nu sunt doze de vaccin pentru scolari

Nu sunt doze de vaccin pentru scolari

0 56

Lipsa dozelor de vaccine din farmaciile din Romania a facut ca perioada de vaccinare a scolarilor sa fie amanita. Concret, elevii vor mai avea de asteptat pana in decembrie vaccinul impotriva bolilor din copilarie, ruijeola, rubeola si oreionul.
Desi campania ar fi trebuit sa se termine in 23 octombrie, ea a fost amanata pentru perioada 7-16 decembrie, motivul fiind acela ca dozele de vaccin au intarziat. „Teoretic, ar trebui ca la 12 noiembrie sa li se aplice copiilor de clasa a III-a vaccinul antipoliomielitic, dar nu au sosit inca dozele“, a spus in presa brasoveana, Madalina Siminea, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov.
Problema care se ridica este faptul ca, in cazul in care nu sunt imunizati la timp, elevii risca sa contracteze aceste boli, daca intra in contact cu persoane bolnave.
entru a evita orice neplacere exista si alta solutie: aceea ca parintii care doresc sa-si fereasca copiii de o eventuala imbolnavire sa achizitiona vaccinul din farmacii, la pretul de 177 de lei doza.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.