Nu avem … dar vom avea

Nu avem … dar vom avea

0 62

Garla apropiatelor alegeri locale aduce tot mai multe mizerii din cotloanele in care au fost pastrate cu grija pentru asemenea ocazii. Drept ghioage electorale sunt scoase pe tapet tot felul de nereguli si nerealizari, iar ca scuturi sunt folosite promisiuni.
Un astfel de caz il constituie si locuintele sociale, destinate in principiu celor care au ajuns, din varii motive, sa nu aiba acoperis deasupra capului.
Senatorul Otilian Neagoe (PSD) acuza, intr-o recenta conferinta de presa, ca sefii primariei Brasov isi incalca propria strategie. Citez, legat de HCL Brasov 948/2007:
“Familiile de pe primele pozitii de pe aceasta lista n-au unde locui nici acum. Totusi, alte familii au primit spatii locative. Se pare ca nu se tine cont de actul normativ adoptat. Il rog pe primarul George Scripcaru sa se implice in rezolvarea acestei probleme dramatice. La Brasov, lucrurile treneaza de pe vremea primarului Ghise, in timp ce la Predeal, Sacele si Fagaras au fost facute demersuri si in mare parte lucrurile s-au rezolvat.”
La randul sau primarul Scripcaru promite sa se implice in rezolvarea problemei locuintelor sociale, fiind preocupat de realizarea mai multor proiecte de constructii de locuinte. El afirma: “In luna aprilie voi supune dezbaterii un proiect de hotarare privind realizarea a sase blocuri pe zona fostului Obor de animale de pe strada Harmanului, iar acele locuinte vor fi alocate si pentru cazurile sociale.”
Aceasta afirmatie se pare ca prezuma o realegere, ca primar, a domnului Scripcaru, ceea ce dovedeste un optimism debordant, dar artificializat prin lucrari de pana acuma facute haotic si de suprafata, ca da bine la electorat.
Iar viceprimarul Gabriel Andronache trage un semnal de alarma – este drept, cam firav – spunand ca ”in acest an, din nefericire, nu a fost repartizat niciun astfel de spatiu locativ”.
Macar daca toti politicienii candidati si-ar nota toate problemele, pentru ca, ajungand eventual in functii, sa mai si faca ceva din cele necesare pentru ca si urbea noastra sa inceapa sa semene cu orase cum ar fi Clujul, Constanta si altele, care ne-au cam luat-o binisor inainte, construind si nu politizand orice copacel sadit.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.