Noutati despre afacerea Desintco

Noutati despre afacerea Desintco

0 170

Cand se credea ca a cazut cortina peste afacerea Mircea Basescu, iata ca apare Aurel Cazacu, fost director pentru industria de aparare in ministerul Economiei, si inteteste din nou focul, turnand gaz pe el.
Astfel, Aurel Cazacu se apuca si explica, oficial si nu la colt de strada, motivul implicarii lui Mircea Basescu in afacerea Desintco.
Si iata ca, in premiera, dupa izbucnirea scandalului legat de implicarea lui Mircea Basescu in organizarea unei expozitii cu profil militar, Aurel Cazacu a spus ca scopul acestui eveniment a fost sa puna in legatura producatorii de echipamente militare cu beneficiarii programelor de inzestrare a armatei.
Afiramtia a fost facuta in emisiunea Business Box, la The Money Channel.
Contractele de inzestrare a armatei au fost miza expozitiei navale de la Constata, organizata in luna august de asociatii lui Mircea Basescu in firma Desintco. A spus-o joi seara, la Business Box, Aurel Cazacu, fostul director pentru industria de aparare din ministerul Economiei, a carui fiica a fost asociata in firma Desintco impreuna cu organizatorii acestei expozitii.
Potrivit lui Cazacu, fratele presedintelui Traian Basescu a stat efectiv la masa cu presedintii companiilor interesate de contractele de inzestrare a armatei.
„Era intr-o anumita relatie cu seful statului si reprezenta o garantie pentru acei oameni vizavi de verticalitatea si seriozitatea acelei manifestari si asta o sustin si poate sa ma si impuste cineva”, s-a jurat, intr-un fel ciudat, Cazacu, la The Money Channel.
ÎIn ceea ce priveste implicarea lui Mircea Basescu in acest eveniment, Aurel Cazacu spune ca a reprezentat o garantie pentru participanti, in sensul ca ce se discuta acolo va ajunge la seful statului. Mai mult, acesta a stat chiar la masa cu reprezentantii companiilor interesate de programele de inzestrare a armatei.
„Dansul a fost seara la acea masa si ca om de afaceri, a fost un lucru foarte bun, a reprezentat o garantie pentru verticalitatea omului de afaceri roman in compania unor congresmeni si a companiilor si a fost un lucru foarte bun. Ce companii au fost acolo? Luati catalogul companiilor si o sa vedeti. Nu dau nume”, a mai spus Cazacu, care a adaugat „Bae Systems a fost acolo, este o firma serioasa, una dintre primele patru din lume. Modernizarea fregatelor era interesanta pentru aceste companii”.

Se stie ca presedintele Traian Basescu a negat in repetate randuri implicarea fratelui sau in activitati cu profil militar. Aurel Cazacu spune insa ca legatura lui Mircea Basescu cu seful statului era foarte importanta pentru participantii la expozitia navala de la Constanta.
Prin dezvaluirile lui Aurel Cazacu s-a mai miscat un pion pe tabla de sah a acestei partide, care fusese intrerupta spre uitare si nereluare din cauza pieselor ce urmau sa se prafuiasca.
Dar stai si te intrebi, asa, ca om simplu: daca Mircea Basescu nu a fost niciodata implicat in afaceri cu arme, atunci ce cauta la acea masa, cu acei oameni? Acei oameni nu venisera sa faca nici comert cu ceapa si nici cu opinci, ei reprezentand una dintre primele patru firme din lume in ce priveste armamentul. Si credeti ca acei oameni ar fi simtit nevoia prezentei fratelui presedintelui Romaniei doar pentru ca mai era un loc la masa? Sunt convins ca nu. Pentru ca in asemenea cercuri se discuta probleme ceva mai importante decat cum va fi vremea a doua zi, iar sumele vehiculate fiind imense, in asemenea imprejurari nefiind acceptati prin preajma decat persoane direct interesate si care iti pot fi de folos.

Se asteapta reactia lui Mircea Basescu si, mai ales, cea a lui Traian Basescu, presedintele care pare sa dovedeasca tot mai mult ca este unul mincinos fata de poporul care l-a ales si l-a acceptat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.