Notarii cer acces la bazele de date ale Agentiei Nationale de Cadastru...

Notarii cer acces la bazele de date ale Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara

0 59


Uniunea Nationala a Notarilor Publici intentioneaza sa introduca in activitatea membrilor sai servicii referitoare la cartea funciara ori obtinerea unor certificate de bonitate fiscala.


Prin accesul la bazele de date ale Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Directiile de Taxe si Impozite Locale, cetatenii ar obtine mai usor anumite documente (extras CF, cazier fiscal, etc) adresandu-se unui birou notarial si nemaifiind astfel nevoiti sa stea la cozi.


De fapt, in privinta Cartii funciare, sistemul oricum functioneaza. Decat sa stea cu orele la coada, fara sa fie siguri ca le vine randul, multi cetateni prefera sa dea 50 Ron la un Birou Notarial si sa obtina ravnita hartie mai repede (Notarii sunt serviti cu prioritate la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara). Daca propunerea s-a materializa, n-ar fi decat o oficializare a unui serviciu pe care notarii il fac deja, desigur, in conditii mai grele, intrucat la ora actuala angajatii birourilor notariale nu acces la bazele de date si sunt nevoiti sa se deplaseze la Agentii.


Cat despre fisc, adesea un exemplar din documentul primit nu este suficient, asa incat tot trebuie facute niste copii legalizate. Atata timp cat, pentru cei care nu sunt dispusi sa plateasca in plus niste servicii, va exista si varianta adresarii directe la Institutiile vizate, initiativa notarilor este salutara, s-ar economisi mult timp si multi nervi.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.