Norvegianca Maren Lundby s-a impus în a doua etapă de Cupă Mondială,...

Norvegianca Maren Lundby s-a impus în a doua etapă de Cupă Mondială, la sărituri cu schiurile, de la Râșnov

0 165

Etapa a 10-a a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, a doua programată în week-end pe trambulina de pe Valea Cărbunării din Râșnov, a fost câștigată de Maren Lundby (foto), din Norvegia, care este campioana olimpică și deținătoarea recordului de lungime a săriturii, pe trambulina de la Râșnov (102 metri, în 2019). Ea a fost urmată în clasament de două austriece : Eva Pinkelnig și Chiara Hoelzl, ultima fiind câștigătoarea etapei disputată sâmbătă.

De remarcat evoluția Danei Haralambie, care, după ce nu a evoluat în etapa de sâmbătă, a reușit să se califice în etapa a doua, de duminică (lungimea săriturii, 87 m) și, mai mult, s-a clasat pe un loc care i-a permis să evolueze în manșa a doua a etapei, cu o săritură de 81 m. În manșa a doua, Haralambie a sărit 84,5 m și s-a clasat în final pe locul 28, cu 192,4 puncte.

În etapa de duminică, a 10-a a Cupei Mondiale feminine, la startul calificărilor, s-au prezentat sportive din 17 țări.

De remarcat că în perioada 20-22 februarie, trambulina de la Râșnov va reveni în amatorilor acestui sport, pentru că acolo se vor desfășura, în premieră în România, două etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile, feminin. A doua etapă, programată în 22 februarie, va fi a 1000-a etapă din istoria Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, masculin (al 41-lea sezon)

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.