Noi reguli pentru strainii care vor sa locuiasca permanent in Marea Britanie

Noi reguli pentru strainii care vor sa locuiasca permanent in Marea Britanie

0 100

Incepand de luni, in Marea Britanie intra in vigoare un nou sistem de acceptare pentru strainii care cer drept de sedere permanenta. Cei care doresc sa locuiasca permanent in Marea Britanie vor trebui sa sustina un test in care sa arate cat de bine stiu limba, istoria si sistemul legislativ al acestei tari. Masura a fost luata pentru controlarea imigratiei.


Acest test este obligatoriu din 2004 pentru toti cei care vor nationalitatea britanica. De luni va deveni obligatoriu si pentru cei care vor sa locuiasca permanent in Marea Britanie. Testul este format din 24 de intrebari legate de istoria tarii, sistemul politic, obiceiuri si drepturile cetatenilor. „Cine conduce Biserica Angliei?”, „Cand a fost incoronata regina Elisabeta a II-a?” sau „Cati deputati sunt in Parlamentul scotian?” – acestea sunt intrebari care le-ar putea fi puse candidatilor. Ca sa sustina testul, strainii mai trebuie sa si plateasca 34 de lire sterline pentru testul efectiv si 10 lire pentru cartea recomandata ca bibliografie.


Reintregirea familiei va deveni mai complicata, iar sotul rezidentului din Marea Britanie va trebui sustina acelasi test.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.