Noi descoperiri pe Marte

Noi descoperiri pe Marte

0 167

Recent, cercetãtorii au descoperit un canion si un fost lac pe Marte. Aceasta a fost posibil gratie imaginilor realizate de Mars Reconnaissance Orbiter de la Nasa, care au dezvaluit un canion de circa 50 de kilometri lungime, aparent format de un rau si chiar urme ale unui bazin.

Numit Lacul Shalbatana, dupa valea unde a fost gasit, oamenii de stiinta cred ca este de marimea Lacului Champlain de la granita statelor New York si Vermont, adica o marime relativ apreciabila.

Cercetatorul principal al proiectului, Gaetano Di Achille, de la Universitatea Colorado, a estimat ca lacul s-a format in urma cu 3,4 miliarde de ani, intr-o perioada cand planeta era considerata de oamenii de stiinta ca fiind rece si uscata. Lacul s-a evaporat sau a inghetat, a considerat Gaetano
Se pare ca aparatura tot mai perfectionata ii permite omului, in general, si cercetatorilor specialisti in materie, in special, sa modifice vechile teorii, mai intai asupra corpurilor ceresti cele mai apropiate, ca apoi sa patrunda tot mai adanc in tainele Universului.
Iar daca ciudateniile unor politicieni, si aici ma refer la nivel mondial, pacea si intelegerea mondiala ar permite o accelerare in studiul lumii astrale si descoperiri care ne-ar schimba complet atitudinea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.