Noi containere speciale amplasate in Brasov

Noi containere speciale amplasate in Brasov

0 130

In acest an, firma „Urban” impreuna cu Primaria Brasov si cu Agentia pentru Protectia Mediului Brasov sunt hotarate sa continue programul-pilot de colectare selectiva a deseurilor prin amplasarea a noi containere speciale.


Programul a fost implementat la Brasov in luna iunie 2006, pentru inceput in doua mari cartiere ale municipiului, Schei si Racadau. In Schei au fost amplasate sapte puncte de colectare, care deservesc 6.350 de abonati casnici, si 17 puncte de colectare, pentru 9.620 de abonati casnici, in Racadau. Recipientii sunt pentru colectarea sticlei, a plasticului si a gunoiului menajer. Containerele sunt ridicate saptamanal sau ori de cate ori este nevoie si reciclate in unitati specializate.


De la inceputul lui 2007, a fost amplasat in alte doua cartiere ale Brasovului acest nou tip de platforma cu containere pentru sticla, plastic si gunoi menajer, la care accesul se face pe baza unui permis. Prin modul de amplasare, recipientii sunt feriti de animale si de oamenii strazii care cauta resturi de mancare.


Conducerea firmei „Urban” spune ca pana la sfarsitul anului vor fi amplasate in tot municipiul 460 de puncte pentru noile platforme si un punct de colectare in Poiana Brasov. Impreuna cu primaria se incearca imprejmuirea acestor platforme cu gard viu.


Noul tip de platforma corespunde cerintelor UE privind colectarea si reciclarea deseurilor, ne asigura reprezentantii firmei de salubritate. Costul noului program se ridica la 450.000 de lei, fonduri doar pentru dotare, iar in cazul in care se va face si o campanie de presa se va ajunge la circa 600.000 de lei.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.