Nicolae Vlad Popa cere Guvernului alegeri la Brasov

Nicolae Vlad Popa cere Guvernului alegeri la Brasov

0 541
Senatorul liberal Nicolae Vlad Popa ii cere premierului Ponta sa organizeze alegeri la Brasov. In urma arestarii si demisiilor deputatilor Ioan Adam si Ion Dinita, o buna parte din municipiul Brasov nu mai este reprezentata in Camera Deputatilor. Legea spune ca, in termen de 90 de zile de la publicarea demisiei in Monitorul Oficial, trebuie organizate alegeri, insa nu ar fi prima data cand Guvernul nu tine cont de aceasta prevedere.
In 4 februarie, Ioan Adam isi dadea demisia din Camera Deputatilor. In 31 martie, Ion Dinita ii urma exemplul colegului sau de coalitie. S-a ajuns astfel in situatia ca aproape jumatate din municipiul Brasov sa nu mai fie reprezentat in Camera Deputatilor.
Senatorul liberal Nicolae Vlad Popa ii cere lui Victor Ponta sa organizeze alegeri in cele doua colegii electorale pentru ca locuitorii cartierelor ramase fara deputati sa fie si ei reprezentati in Camera Deputatilor.
Popa aminteste ca au mai fost cazuri in care Guvernul ar fi trebuit, potrivit legii, sa organizeze alegeri, insa nu a facut-o.
De aceasta data, senatorul liberal spune ca premierul are si un interes direct. Potrivit lui Popa, daca s-ar organiza alegeri, acestea ar fi castigate de liberali, care ar fi tot mai aproape de obtinerea majoritatii in Camera Deputatilor. Senatorul brasovean a decis sa-l actioneze pe premier in judecata, in civil, si sa ceara despagubiri.
Situatia din Brasov nu este unica. In urma anchetelor DNA, mai multi senatori si deputati au demisionat din Parlament, insa Guvernul nu a organizat alegeri.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.