Nereguli in serviciul bancar romanesc

Nereguli in serviciul bancar romanesc

0 72

Serviciul Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului na va sustine in lupta impotriva creditelor inselatoare. Se pare ca reprezentantii ANPC au observat ca sunt o serie de metode «neortodoxe » pin care bancile incearca sa-si atraga clientii si sa-i prinda in capcana creditorilor «rau-platnici ». Primele sesizari pe care ANPC le va efectua sunt cele legate de publicitatea agresiva practicata de banci : publicitatea inselatoare si cea a reclamelor capcana vor fi sancionate. Daca datele pe care bancherii le furnizeaza clientilor lor vor fi incomplete sau nus-i vor avertiza clientii in legatura cu modificarile privind modificarea dobanzilor, vor fi amendati cu pana la 60 000 lei.


Se pare ca au fost descoperite numaroase astfel de nereguli prin care oamenii erau ademeniti cu dobanzi protionale care se dublau peste noapte fara ca cel in cauza sa fie avertizat in vreun fel. Bancherii reuseau sa faca acest lucru prin adaugarea unor clauze contractuale despre care clientii habar nu aveau.


O alta neregula, mai mult morala, pe care au sesizat-o oficialii ANPC, este practicarea unoir dobanzi mici in cadrul contractarii unui credit nou si marirea dobanzilor la cele vechi.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.