Neculae i-a matrasit pe angajatii Dacia din uzina Roman SA

Neculae i-a matrasit pe angajatii Dacia din uzina Roman SA

0 65

Angajatii Dacia Pitesti au fost prezenti la munca doar luni pe platforma Roman SA, insa, marti dimineata, patronul uzinei de autocamioane brasovene, Ioan Neculaie, precum si sindicalistii fabricii au refuzat sa-i mai lase pe colaboratorii Grupului Renault sa ajunga la locurile de munca. Aste,?in ciuda faptului ca acestia din urma beneficiaza de o hotarare judecatoreaca favorabila.


Luni, dupa mai bine de o luna, angjatii Dacia s-au intoars la locul de munca in sectia de presa a uzinei, unde se fabroca caroseri, atat pentru Dacia, dar si pentru camioanele Roman. insa, ieri dimieneata, patronul, dar si sindicatul uzinei, nu i-au mai lasat sa intre pe platforma pe angajatii de grupului.


„stiu ca suntem priviti de anumite concerne din Europa ca cetateni de mana a sase-a. Cu toate ca oficial suntem in Europa. Mai stiu ca la noi justitia este indoielnica, iar anumiti executori judecatoresti la fac jocurile celor care dau banii. Dar eu doresc ca aceasta uzina sa produca in continuare camioane sau, mai nou autobuze, si pentru acest lucru nu doresc sa fac jocurile grupului ce a cuparat Dacia. Sa-si platesca chiria pe care o solicit, sa renegociaem si sa nu mai forteze anumite chestiuni legale. Nu am vazut in viata mea fabrica de la Mioveni, dar nu inseamna ca trebuie sa imi fie frica de acesti francezi care indirect vor sa inchida Roman-ul. Ma voi lupta in justitie pana voi castiga Nu-mi plac golanismele, insa, ei le practica”, a declarat Ioan Neculaie


Amintim ca pentru o hala de 3,2 hectare, uzina Roman doreste sa obtina pretul pietei de 4,5 euro metrul patrat si nu 0,25 ca pana in prezent de la Dacia pentru sectia S540, aflata intr-o hala, a carei suprafata este de peste 32.000 de metri patrati.


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.