Mungiu si Nemescu premiati la Gala UCIN

Mungiu si Nemescu premiati la Gala UCIN

0 70

Gala de decernare a premiilor UCIN pentru anul 2007 a stat sub semnul aniversarii a 45 de ani de existenta a Uniunii Cineastilor din Romania. Cristian Mungiu, regizorul filmului „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, si regretatul Cristian Nemescu, realizatorul productiei „California Dreamin'”, au castigat Marele Premiu si, respectiv, premiul pentru regie.
Cristian Mungiu a declarat in momentul inmanarii premiului care avea forma unui scaun de regizor aurit: „Imi doresc foarte mult sa ne intalnim in casa cineastilor din Romania, cat de des, cu toti cei care au reusit sa faca cinste cinematografului. Mi-as dori ca aceasta generatie, care a luat premii, sa devina o parte activa a acestei Uniuni”.
Mult premiatul film international „4,3,2” a mai primit in cadrul galei UCIN, inca cinci premii: premiul pentru imagine – ex aequo – Oleg Mutu, premiul pentru interpretare feminina – Anamaria Marinca, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin – Laura Vasiliu, premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin – Vlad Ivanov si premiul pentru montaj – Dana Bunescu.
Celalalt mare castigator al Galei, „California Dreamin’ (Nesfarsit)” al regretatului cristian Nemescu a primit sase premii, printre care premiul pentru scenariu – Cristian Nemescu si Tudor Voican, premiul pentru interpretare masculina – Razvan Vasilescu, premiul pentru scenografie – Ioana Corciova, actorul american Armand Assante a primit un premiul special al juriului, iar cuplul de tineri actori Marian Dinulescu si Alex Margineanu a obtinut o mentiune speciala.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.