Mungiu nu a fost selectat pentru Oscar

Mungiu nu a fost selectat pentru Oscar

0 78


Dupa ce in urma cu cateva zile, pelicula romaneasca „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” a pierdut Globul de Aur pentru cel mai bun film strain, filmul lui Cristian Mungiu pierde si sansa la Oscar. Fillmul, laureat cu 12 premii intre care trei la festivalul de la Cannes, nu a fost selectat pe lista celor noua lung-metraje din preselectia Oscarurilor pentru categoria „cel mai bun film strain”.


Dupa succesul de la Cannes din 2007, putina lume se astepta ca pelicula lui Mungiu sa nu obtina nici Globul de Aur si sa nu fie inscris nici in cursa pentru Oscar, la categoria cel mai bun film strain,


Membrii juriului Academiei Americane de Film au facut o selectie preliminara de noua pelicule din 63 vizionate, din care, in competitia finala vor ramane doar cinci. Printre filmele selectate se numara „Necunoscuta”, in regia italianului Giuseppe Tornatore, „Mongol”, „12”, ultimul film semnat de Nikita Mihalkov, si „Katyn”, filmul marelui regizor polonez Andrej Wajda.


Pe data de 22 ianuarie, juriul va alege filmele care vor intra in competitia directa pentru Oscar, ceremonie care se va desfasura la Los Angeles, pe 24 februarie.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.