Mugur Isarescu, Doctor Honoris Causa la Cluj

Mugur Isarescu, Doctor Honoris Causa la Cluj

0 160

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a primit, saptamana trecuta, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat in sala Aula Magna a institutiei de invatamant.
Evidentiind, in cuvantul de deschidere a ceremoniei, faptul ca Universitatea „Babes-Bolyai” este institutia cu cea mai lunga traditie academica din Romania, rectorul Andrei Marga a subliniat ca guvernatorul Mugur Isarescu a aparat „cu competenta sistemul bancar din Romania, a adoptat solutii adecvate pentru tara in ultimele doua decenii, fiind un excelent finantist, dublat de un negociator priceput, in etapele premergatoare aderarii tarii la Uniunea Europeana”.
Rectorul Universitatii „Babes-Bolyai” a mentionat ca institutia este onorata sa confere cel mai inalt titlu academic guvernatorului BNR, acesta fiind gestul de recunoastere a valorii sale incontestabile.
In „Laudatio”, decanul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, prof. Dumitru Matis, a facut o prezentare detaliata a activitatii lui Mugur Isarescu, insistand asupra contributiei esentiale pe care guvernatorul BNR a avut-o in crearea unei culturi financiar-bancare.
Cancelarul Radu Catana a rostit apoi, in latina, „Proclamatia” acordarii inaltului titlu.
In discursul de multumire rostit cu acest prilej, guvernatorul Mugur Isarescu a declarat ca a ales, pentru a sustine in fata distinsului auditoriu, o tema actuala – cea a impactului crizei financiare globale asupra Romaniei -, in contextul in care „criza este fara precedent in ultima jumatate de secol, iar cauzele care au generat-o s-au interconditionat”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.