Motivari ale navalei nepotilor

Motivari ale navalei nepotilor

0 173

Dupa basmul de proasta calitate balmajit de Boc Emil, premier, precum ca nu el a adus-o pe nepoata-sa in aceeasi cladire cu biroul primului ministru, ci madama Ferencz a comis-o, madama adusa insa de musiu Boc de la Cluj si instalata pe post bine-mersi, el, sarmanul, nefiind decat var cu tatal nepoatei, dar neavand chemare pentru asemenea marunte mataprazlacuri, nici nu s-a bagat, pentru ca rudenia, de la Cluj pana la Bucuresti, a ajuns de gradul cinci, deci permis a nu fi privit drept nepotism, iata ca au aparut si alte declaratii, prin zumzet de muste pe diferite caciuli.

„Spre deosebire de nepoata domnului Boc, cumnatul meu a participat la un concurs. Cand lucra la APIA a participat la un concurs pentru postul care era la AVAS. A castigat acel concurs, nu a avut niciun post de conducere, era un simplu expert ca si ceilalti colegi ai lui. A lucrat fara sa aiba vreo reclamatie si lucreaza in continuare acolo, dovada ca este bun”,glasuieste Teodor Atanasiu, fost presedinte AVAS, despre faptul ca, la trei luni dupa numirea sa ca sef, si-a adus cumnatul, pe Dorin Bisliboaca, in functia de expert financiar la Directia de Control. La scurt timp Bisliboaca ajunge in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Apelor Minerale, companie controlata de AVAS, fapt despre care Atanasiu nu aminteste nimic.

La Romgaz si Transgaz exista 17 directori care merg la serviciu de toarta cu consoartele.
„Sunt cazuri, nu stiu numeric cate sunt, dar sunt cazuri, fiindca eu cred ca sunt inevitabile intr-un domeniu destul de specializat, in care multi au fost colegi de facultate, s-au casatorit si au luat repartitie inainte de ’89. Altii s-au cunoscut la serviciu si s-au casatorit si nu poti sa le interzici acest lucru”, zice, la randul sau, Lucian Stancu, director general adjunct la ROMGAZ.
Si asta ne socoteste tampiti si creduli in ultimul hal?

Alte exemple ar fi: cel al lui Vasile Blaga, de pe vremea cand functiona ca ministru de Interne, cand si-a adus consoarta Violett ca sefa la Directia Juridica de la control, in Ministerul Educatiei. Chestie simpatica, avand in vedere ca doamna Violett este inginer mecanic.
Si multe cazuri cand au fost favorizati copiii pot fi enumerate, dar ma rezum doar la amazoana Elena Basescu. Tipa, dupa ce s-a saturat sa mai faca pe fotomodelul inghesuit cu japca in prim-plan, a intrat in PD ca simplu membru al organizatiei de tineret. Rapid insa si fara probleme a ajuns secretar general al tineretului democrat. Va mai amintiti discursurile ei lamentabile, lipsite de „succesuri”.

Si lista poate continua in acelasi jeg fanariot. Macar daca si-ar tine clantele acesti nemernici, care, dupa ce ne iau pieile de pe noi, vor sa ne mai si prosteasca.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.