Motiune de cenzura: Codul Boc – salarii mici, somaj mare, firme falimentate

Motiune de cenzura:
Codul Boc – salarii mici, somaj mare, firme falimentate

0 234

Domnule prim ministru,
Stimati membri ai Guvernului,

Doamnelor si domnilor parlamentari,
Timp de doi ani, de cand PDL si aliatii sai din majoritatea parlamentara conduc destinele Romaniei, cetatenii acestei tari au fost transformati in victimele unei politici fara discernamant, cu efecte grave asupra nivelului de trai, dar si asupra parcursului economic pe termen scurt si mediu. Cu toate ca, atat reprezentantii Opozitiei, cat si cei ai societatii civile au semnalat gravele carente din politicile actualului Executiv si au oferit solutii pentru problemele cu care se confrunta societatea romaneasca, acestea nu au fost ascultate si, cu atat mai putin, transpuse in practica.
Singura filozofie economica pe care acest Guvern a impus-o cu varf si indesat pe spinarea romanilor a fost cea a taierilor: de salarii, de pensii, de drepturi si indemnizatii, de ajutoare. Curba ajustarii veniturilor a scazut vertiginos in cei doi ani de guvernare PDL, invers proportional cu afacerile clientelei politice si fondurile publice, virate doar in conturile primariilor PDL si ale baronilor pedelisti.
A taia cu nerusinare, pe de o parte, din drepturile de asigurari sociale, din cele de asistenta sociala, din salariile si asa de batjocura ale cetatenilor romani sub motivatia ca „nu ne putem permite mai mult” si a orienta pe de alta parte resursele astfel obtinute catre firme de stat si private clientelare, creand in acest fel o adevarata plasa de siguranta in jurul acestora – reprezinta esenta politicii guvernamentale PDL caracterizata prin coruptie, furt, evaziune fiscala, clientelism, restrangerea drepturilor si libertatilor democratice ale cetatenilor.
Ati chinuit inutil, domnilor guvernanti, un popor intreg sub deviza prosteasca conform careia „nu exista alte cai de iesire din criza”, pentru ca astazi sa realizam cu totii ca, dimpotriva, exista si alte masuri posibile asupra carora Opozitia a atras atentia, dar care deranjeaza clientela politica si cumetria din acesta tara! Iata devoalata intreaga marsavie a politicilor guvernului pe care il conduceti, domnule Boc!
Dar poate cea mai importanta constatare este urmatoarea: cetateanul obisnuit se convinge tot mai mult ca societatea este mai degraba in asa fel organizata, de catre actuala Putere, incat sa-l fure, sa-l umileasca si sa-l asupreasca, lucru atestat si de faptul ca peste 80% din populatie considera gresita directia in care mergem.
Concluzia: intr-un asemenea climat singurul rezultat palpabil ramane faptul ca nicio persoana si nicio proprietate nu mai pot fi considerate azi, in siguranta, in Romania!

Este, in mod sigur, perioada cea mai neagra din istoria recenta a Romaniei, caracterizata prin: reducerea masiva a salariilor, a pensiilor, a alocatiilor pentru copii, a alocatiilor familiare, a indemnizatiilor pentru cresterea si ingrijirea copiilor, a ajutoarelor de somaj, a indemnizatiilor pentru persoanele cu handicap, a sumelor pentru compensarea medicamentelor, a ajutoarelor pentru incalzire pe timp de iarna, , a primelor, tichetelor de masa, a celor de vacanta, a biletelor de odihna, a celui de-al 13-lea salariu, a indemnizatiilor de merit, a altor sporuri si stimulente prevazute in contractele colective de munca, a venitului minim garantat, introducerea coplatii in sanatate si extinderea platii CASS pentru pensionari, inchiderea de scoli si spitale, disponibilizari in masa si asa mai departe.
Consecintele cumulate ale aplicarii tuturor acestor masuri au condus, incepand cu anul 2010, la scaderea drastica a gradului de siguranta a vietii cetatenilor romani, la o accentuare grava a instabilitatii regimului proprietatii in Romania, la scaderea masiva a increderii in statul roman, in valorile pe care acesta se intemeiaza, la cresterea tensiunilor, a suspiciunii si fricii, la degradarea climatului politic, economic si social al tarii.
Pe un asemenea fundal politic, caracterizat de incompetenta guvernamentala, de lipsa de performanta economica si a masurilor anticriza menite a sprijini mediul privat, intr-o perioada in care Guvernul PDL a reusit doar sa adanceasca, fara precedent, prapastia saraciei la care sunt condamnati sa traiasca din ce in ce mai multi romani. Parlamentul este pus din nou, de catre Guvern, in fata incercarii de modificare abuziva a Codului Muncii, legea fundamentala care guverneaza piata muncii dintr-o tara.

Angajarea raspunderii pe Codul Muncii solicitata Parlamentului de un premier fara credibilitate
Prezenta motiune de cenzura, supusa astazi dezbaterii in Parlamentului Romaniei, se doreste a fi mai mult decat un gest simbolic la adresa unui Guvern care, prin actiunile sale ataca sistematic si fara discernamant intreaga societate romaneasca. Se doreste a fi o forma de sanctionare care vizeaza atat modificarile aduse legii Codului Muncii pe care Guvernul si-a angajat raspunderea in urma cu cateva zile, cat si la adresa acestei proceduri si a reprezentantilor actualei puteri, in frunte cu domnul Boc, care abuzeaza in continuare de angajarea raspunderii pentru a-si impune punctul de vedere, pentru a impune legi nedemocratice si contrare intereselor cetatenilor romani.
Ne-am obisnuit in guvernarea PDL cu folosirea abuziva a angajarii raspunderii, ne-am obisnuit cu legile proaste pe care Guvernul le promoveaza prin aceasta procedura. Nimic nou sub soare !
Dar, domnilor guvernanti, perseverenta dumneavoastra se traduce prin rabdarea noastra. Si de fiecare data, domnule prim-ministru, domnilor membri ai Guvernului, stimati parlamentari PDL si din arcul puterii, v-am prezentat, cu argumente, de ce este gresita aceasta abordare, de ce sunt proaste legile pe care le promovati si acest lucru il vom face si astazi, la dezbaterea motiunii de cenzura privind Codul muncii.
Doar contextul politic este putin diferit si trebuie mentionat ca atare. Este vorba despre credibilitatea celui care, in numele Guvernului, are tupeul de a solicita Parlamentului angajarea raspunderii dupa ce, nu mai departe de acum 2 saptamani, acest om – bietul domn Boc – a fost facut arsice de catre presedintele Basescu si de catre propriul partid.
Este vorba despre omul care a fost pus la zid in sedintele PDL in cadrul unei mascarade politice desfasurata sub sloganul „Boc trebuie inlocuit”. Oare ce mesaj transmite puterea politica din Romania, in frunte cu presedintele Basescu, cetatenilor romani, tarilor Uniunii Europene, cancelariilor de peste Ocean, celor de la FMI de la care inca cere bani pentru clientela politica, cand proclama ca Boc trebuie schimbat, pentru ca, a doua zi, aceeasi putere executiva sa pretinda, prin gura si semnatura omului hulit, ca poate promova prin angajarea raspunderii un proiect bun pentru tara si pentru romani. Doar un mesaj neserios, doar semnale de neincredere si de galceava politica.
Mai grav este ca prin toata dezbaterea purtata si girata de presedintele Basescu, ati reusit, stimati domni ai PDL, sa-l discreditati definitiv pe sarmanul domn Boc, dar v-ati discreditat si dumneavoastra. Mai grav este ca Romania a fost pusa, si de aceasta data, intr-o lumina proastra, dar pentru dumneavoastra, cei care pretindeti ca decideti soarta Romaniei, cuvantul rusine nu mai exista de foarte mult timp !
Ca atare, din cauza inconsecventei si a incompetentei de care dati dovada, domnule Boc, domnilor de la PDL, sunteti lipsiti de credibilitate atunci cand propuneti diferite proiecte importante pentru societatea romaneasca. Guvernul pe care il conduceti este toxic pentru populatie, ca si majoritatea care-l sustine si nu putem decat sa-i dam dreptate presedintelui Basescu cand a afirmat public acest adevar.
In concluzie, angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Muncii nu este specifica unui regim democratic, pentru ca procedura este fortata, ocoleste dezbaterea parlamentara si argumentele societatii civile, nu serveste nici interesele celor carora se adreseaza, pentru ca textul propus nu este in masura a flexibiliza raporturile de munca, mai ales intr-o perioada de criza.
Angajarea raspunderii cersita astazi de domnul Boc este doar parte a jocului de putere din sanul PDL, menit sa-l pastreze si in functia de presedinte PDL. Dar ce vina au oare romanii, pusi in situatia ca legi importante privind interesele lor sa fie transate prin lupta interna a partidului aflat la putere ?
In concluzie, Guvernul Boc foloseste o lege extrem de importanta pentru a rezolva conflictele din interiorul PDL si din sanul coalitiei, pentru a asigura linistea unei guvernari imorale, creand in schimb agitatie si nesiguranta pentru romani si, totodata, un nou conflict intre segmentele societatii romanesti.
Mai trebuie spus ceva, de aceasta data in apararea dumneavoastra, domnule prim-ministru. Sunt pareri care spun ca nu aveti nicio vina, doar executati, ca pe front, toate ordinele venite de la Cotroceni. Este adevarat, dar numai un om slab, poate accepta un asemenea comportament dispretuitor din partea propriului partid si a presedintelui Basescu. Iar un om slab, nu are ce cauta in fruntea unui Guvern, si nici astazi in Parlament, cerand sprijin pentru a ramane in functie.
Domnilor din arcul puterii, daca tot ati discutat prin sedintele de partid daca continuati sau nu cu dl. Boc, probabil ati avut si motive, impartasite de majoritatea covarsitoare a cetatenilor romani.
Aveti astazi ocazia sa le materializati si sa-l scapati pe domnul prim-ministru de ocara publica, de corvoada la care este supus, de obedienta fara margini fata de presedintele Basescu. Aveti prilejul de a-l elibera dintr-o functie careia nu-i face fata si de a-i reda demnitatea batjocorita de presedintele Basescu!

Angajarea raspunderii pe Codul Muncii – o procedura abuziva, care elimina rolul democratic si legislativ al Parlamentului
Executivul condus de catre premierul Emil Boc si, indirect, de catre presedintele Traian Basescu a denaturat in ultimii doi ani raporturile firesti pe care Guvernul ar trebui sa le aiba cu Parlamentul, ca for legiuitor democratic. Astfel, Guvernul Boc a hotarat sa abuzeze de prevederile articolului 114 din Constitutia Romaniei si a transformat procedura angajarii raspunderii dintr-o metoda exceptionala intr-una uzuala in raporturile sale cu Parlamentul. Pentru a sustine aceasta afirmatie este suficient sa ne uitam pe statisticile ultimilor ani pentru a vedea ca: in perioada 2000-2004 guvernul Nastase si-a angajat raspunderea de trei ori in fata Parlamanetului, in perioada 2005 – 2006 guvernarea PNL- PDL tot de trei ori, pentru ca guvernarea Tariceanu sa foloseasca aceasta formula o singura data. Insa comparatia devine uluitoare daca ne uitam ca in perioada de cand sunteti dumneavoastra prim ministru, domnule Boc, guvernul pe care il conduceti si-a angajat raspunderea nu mai putin de zece ori (!), angajarea pe Codul Muncii fiind a unsprazecea oara cand folositi aceasta procedura.
Astfel, ati evitat procedura normala si fireasca intr-un stat de drept in ceea ce priveste domenii importante: codul civil si cel penal, reorganizarea unor autoritati si institutii publice, salarizarea personalului bugetar, legea educatiei nationale sau masuri fiscale si economice importante. Pentru toate acestea era firesc intr-un stat democratic sa existe o dezbatere parlamentara serioasa in care sa tineti cont atat de vocea opozitiei, cat si de vocea partenerilor sociali implicati.
Va reamintim acum, domnule Boc, ceea ce sustineati, in 4 martie 2003, atunci cand erati un simplu parlamentar, slujitor al democratiei si nu erati inca imbatat de aburii puterii, intr-o declaratie politica pe tema asumarii raspunderii:
„Potrivit Constitutiei, Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a tarii si organul suprem legislativ al poporului roman. Acest text constitutional a devenit o norma de recomandare pentru Guvernul Adrian Nastase. In acest moment, asistam la o sfidare fara precedent a rolului Legislativului, ca factor de control si legiferare in Romania. (…)
b) Codul Muncii. Poate cea mai importanta lege a democratiei capitaliste din Romania, a fost promovat prin angajarea raspunderii Guvernului, procedura ce nu permite dezbaterea si amendarea legii. „
Mai mult decat atat, in data de 19 martie a aceluiasi an, in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului ati avut o interventie extrem de virulenta privind procedura folosita de catre guvernul de la acea data. Iata ce spuneati atunci, domnule Boc.
„Lucrul cel mai periculos insa este urmatorul: asistam la o ignorare fara precedent a locului si rolului pe care trebuie sa-l aiba Parlamentul intr-o democratie parlamentara. Potrivit art. 58 alin. (1) din Constitutie, „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii”.
Din cele precizate se poate observa ca in acest moment Parlamentul a devenit, asa cum Domnia sa, domnul prim-ministru, spunea in 1999, „o anexa a Executivului”. Avem de a face cu o sustragere fara precedent de la dezbaterea parlamentara a celor mai importante legi care vizeaza societatea romaneasca, si exemplele sunt elocvente. (…)

De asemenea, Codul muncii, un proiect de lege extrem de important pentru societatea romaneasca, care marca, de fapt, trecerea Romaniei definitiv de la socialism la capitalism, iar nu a fost supus dezbaterii parlamentare, ci promovat prin angajarea raspunderii. „
Domnule Boc, timp de doi ani de cand guvernati aceasta tara ati incalcat nu o data sau de doua ori raporturile firesti intre Executiv si Parlament, ci de unsprezece ori ! De unsprezece ori ati refuzat dezbaterea parlamentara fireasca in comisiile de specialitate, de unsprezece ori v-ati sustras votului plenului, de unsprezece ori ati ignorat parerile si vocea societatii civile si a cetatenilor care sunt afectati de politica dezastruoasa pe care o promovati ! Si ati facut acest exercitiu pe spatele romanilor, fortand promovarea unor proiecte ce trateaza probleme fundamentale ale societatii romanesti!
In interventiile dumneavoastra din anul 2003 condamnati prevederile Codului Muncii, un cod care, comparativ cu cel promovat de dumneavoastra, avea acordul tuturor partenerilor sociali. Mai mult decat atat, chiar partenerii sociali au fost cei care au solicitat asumarea raspunderii pe forma agreata, in fata Parlamentului.
Atunci cum se face ca tocmai dumneavostra veniti acum in fata tarii cu un Cod al Muncii pe care il construiti ca pe o arma indreptata impotriva celor care vor sa munceasca si sa produca in aceasta tara ?
Nu intelegem domnilor guvernanti, care este urgenta adoptarii prin angajarea raspunderii a acestui proiect important, mai ales, in acesta perioada de criza economica. Credeti oare ca reglementand raporturile sociale de munca intr-o forma mult mai proasta decat in prezent veti reusi sa dati un impuls economiei romanesti pentru a spera, nu neaparat la iesirea din criza, ci la stoparea declinului acesteia? Nu ar fi fost mai normal intai sa puneti bazele relansarii economice, capabila sa produca bunastare si apoi, pe o temelie cat de cat echilibrata economic sa asezati raporturile de munca atat in mediul privat cat si in cel bugetar? Nu ar fi fost mai logic intai sa dati inapoi salariile bugetarilor si chiar bani pentru IMM-uri? Este adevarat ca ati esuat in luptam impotriva efectelor crizei, este adevarat ca drepturile cetatenilor romani, indiferent ca vorbim de pensii, de salarii, de ajutoare sau indemnizatii au fost drastic afectate, dar asta nu va da dreptul sa va bateti joc in continuare de oameni si sa propuneti un proiect prin care oferiti romanilor un status-quo deplorabil.
Daca vorbim de raportul dintre stat si cetatean, de obligatii si de drepturi, pe care fiecare parte ar trebui sa le respecte, nu ar fi fost mai normal ca statul, adica dumneavostra, sa va achitati de restantele financiare catre romani?
De fapt, dumneavostra nu ati fost capabil nici macar sa va respectati promisiunea de a da inapoi cele 15 procente furate din salariul bugetarilor, anul trecut in luna iulie, daramite sa le promiteti acum ca noul proiect le consolideaza pozitia, cand oamenii nu au ce manca si alearga si astazi dupa un loc de munca, ca urmare a masurilor dumneavostra falimentare.
Nu cumva acesta forma a Codului Muncii ascunde cumva o alta urgenta, de natura politica – mentinerea dumneavostra cu orice pret in functie – la adapostul voturilor unei majoritati toxice pentru care 80%-90% din populatie nu exista?
Nu cumva, domnule Boc, folositi acesta majoritate, nu pentru a rezolva problemele romanilor, ci pentru a va rezolva problema dumneavostra personala, de a va pacali adversarii din PDL si de a ramane pe furis si in fruntea PDL-ului?

Angajarea raspunderii pe Codul Muncii afecteaza grav interesele salariatilor si angajatorilor
Stimati guvernanti,

Prin legea pe care ati hotarat sa va asumati raspunderea, prin felul in care ati construit acest cadru legislativ ati demonstrat ca nu ati inteles esenta acestor reglementari: Codul Muncii trebuie sa asigure un cadru legal obiectiv si sa asigure echilibrul intre interesele salariatilor si ale angajatorilor.
Din 2003 si pana in prezent, pe piata muncii s-au produs mai multe modificari, iar toate acestea sunt reflectate in initiativa legislativa pe care noi, reprezentantii Uniunii Social-Liberale, am depus-o in Parlament, in urma intalnirilor si dezbaterilor avute cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor si cu acordul acestora.
Vazand ca actuala putere nu este capabila sa poarte un dialog real cu partenerii sociali, noi, cei din opozitie, ne-am simtit datori sa preluam rolul puterii pentru a asigura echilibrul social in Romania si am depus acesta propunere legislativa, in speranta ca veti renunta in a initia un proiect facut in graba si fara girul celor interesati.
Domnilor guvernanti, nu ati inteles nimic din criza economica, deoarce prin modificarile pe care le propuneti continuati aceeasi politica falimentara de lezare grava a intereselor atat ale salariatilor cat si ale angajatorilor, acest lucru fiind evident atata timp cat sindicatele, dar si patronatele afirma public acest aspect.
Echilibrul pe care trebuie sa-l asigure Codul Muncii asigura si pacea sociala, insa nemultumirile pe care le starniti, domnule Boc, prin intentia de modificare a Codului Muncii, pun in pericol acesta valoare importanta a societatii romanesti. Aceste masuri pot conduce la FALIMENTAREA multor societati, prin aparitia unor miscari sociale necontrolate si prin scaderea productivitatii muncii, din cauza nemultumirilor angajatilor.
Sa ne referim deci, la acele prevederi ce vor afecta din plin salariatii si angajatorii romani, cuprinse in textul legii pe care dumneavostra o promovati:

A. Cresterea instabilitatii salariatilor romani pe piata muncii prin:
a) extinderea excesiva a contractelor de munca pe durata determinata si a celor de munca temporara, in defavoarea contractelor individuale de munca pe durata nedeterminata. Pentru contractele de munca pe durata determinata, posibilitatea inchieierii a trei contracte succesive de acest fel conduce in realitate la prelungirea angajarii sub o astfel de forma, pe o perioada de noua ani.

b) marirea perioadei de proba la angajare care a fost modificata de la 30 la 90 de zile pentru functiile de executie si de la 90 la 120 de zile pentru functiile de conducere, precum si posibilitatea folosirii acestei forme timp un an. Toate acestea, impreuna cu eliminarea oricarei restrictii in ceea ce priveste posibilitatea de a repeta la infinit acesta modalitate duc la posibilitatea aparitiei abuzurilor in practicarea acestei metode.
Este adevarat ca ponderea angajatilor cu contracte temporare este mult mai mare in Uniunea Europeana decat in Romania: 27% in Polonia, 17% in Slovenia, 15% media europeana – fata de numai 1,1% in Romania, insa si rata somajului in aceste tari este mult mai mare decat in tara noastra – aproape 20% in Polonia si circa 10% media europeana. Concluzia este clara: o pondere mare a angajatilor cu contracte temporare nu duce la scaderea somajului, ci exact la situatia opusa. Mai mult decat atat, locurile de munca temporare sunt mai prost platite, in medie cu 15% (media in UE). In acesta situatie, este cert ca efectele acestor modificari vor fi defavorabile si din ce in ce mai multi angajati se vor simti marginalizati, abandonati sau neprotejati, fara posibilitatea de a-si mai planifica viitorul.

c) introducerea alin (5) la art. 49, care coroborat cu prevederile art. 51, alin. (1) si ale art. 56, alin (1), inseamna de fapt desfacerea contractului de munca al salariatului pe perioada suspendarii acestuia. Aceste masuri sunt aberante!

d) eliminarea oricaror restrictii in ceea ce priveste procedura de concediere colectiva in sectorul public, prin excluderea din textul legii a prevederilor cuprinse la articolul 72, este echivalenta cu eliminarea oricarei protectii pentru angajati. Prevederile actuale au ca scop evitarea abuzurilor si implicit a somajului. De asemenea, este de datoria institutiei, autoritatii publice sau a companiilor sa reangajeze fostii salariati disponibilizati colectiv, aflati in somaj, daca conditiile economice permit reluarea activitatii, nu numai in primele 45 de zile de la disponibilizare, cum doreste Guvernul Boc.

B.Restrangerea dreptului constitutional cu privire la negocierea colectiva prin:
a) eliminarea din Codul Muncii a oricarei referiri cu privire la contractul colectiv de munca la nivel national si la nivelul institutiilor publice inaintea reglementarii acestora printr-o lege speciala.

b) eliminarea, tot fara promovarea altei legi speciale, a reglementarilor care privesc conflictele de munca si de interese. Eliminarea conflictelor de interese conduce automat la eliminarea dreptului democratic si constitutional la greva al salariatilor. O piata a muncii libera si democratica garanteaza inclusiv dreptul salariatilor la greva.
Este foarte important ca aceste prevederi sa fie mentinute in forma actuala, in legile speciale ce vor fi promovate ulterior, pentru a fi asigurate relatii de munca echitabile si pentru a fi mentinuta pacea sociala.
Insa, pana atunci, nu putem sa nu remarcam faptul ca, prin excluderea din textul legii a acestor prevederi, este incalcata Constitutia Romaniei prin limitarea dreptului la greva si a dreptului la negocieri colective, respectiv articolele 41 si 43 din legea fundamentala.

C. Prelungirea timpului de munca zilnic si saptamanal.
Nu putem sa fim de acord cu modificarile propuse la Codul Muncii care dau posibilitatea angajatorului sa extinda timpul de munca suplimentar zilnic si saptamanal. Efectele acestor reglementari reduc ocuparea fortei de munca cu aproape 15% la nivel national in detrimentul ocuparii fortei de munca tanara si al persoanelor aflate in somaj. Astfel, consideram ca se impune o medie maxima de patru luni care sa reflecte ultimele reglementari europene in acest sens, fara posibilitatea extinderii timpului lucrat saptamanal, la 12 luni.

D. Reducerea concediului de odihna:
Prin noul proiect de modificare a Codului Muncii se prevede reducerea primei transe a concediului de odihna de la 15 la 10 zile cu efecte grave in timp asupra refacerii capacitatii de munca a salariatilor romani. Prin reducerea propusa vor creste numarul concediilor de boala si a pensionarilor de invaliditate.
Avand in vedere toate aceste puncte importante ce au menirea sa modifice esential Codul Muncii si pe care guvernul le promoveaza cu forta, noi parlamentarii opozitei am depus motiunea de cenzura pe care o prezentam in fata dumneavostra astazi.

Stimati colegi,
Acesta motiune de cenzura este una speciala avand in vedere ca exprima nu doar pozitia noastra, a opozitiei parlamentare, ci de data aceasta in mod oficial are si girul tuturor marilor sindicate si confederatii sindicale din Romania si a majoritatii confederatiilor patronale. Este o motiune de cenzura pe care o depunem deci in numele unei semnificative parți din societatea romaneasca, atat in ceea ce priveste angajatorii cat si angajatii.
Speram ca prin motiunea de cenzura pe care o discutam astazi si prin votul parlamentarilor opozitiei (PSD-PNL-PC), dar si a altor parlamentari din arcul guvernamental sa stopam aprobarea modificarilor la Codului Muncii in forma eronata, prezentata de Guvernul Boc.
Speram ca prin vot, dumneavoastra, domnilor parlamentari, sa nu dati posibilitatea Guvernului Boc sa rupa echilibrul dintre interesele salariatilor si patronilor din Romania.
Colegi parlamentari – din Opozitie sau de la Putere – in momentul in care va exprimati votul in plenul Parlamentului va atentionam ca veti vota pentru sau impotriva intereselor a peste 4,5 milioane de salariati romani si a majoritatii patronilor din Romania. Acesta este un motiv suficient pentru a sustine adoptarea acestei motiuni de cenzura si speram, ca nu veti recurge la tertipurile de partid care v-au tintuit de banci la precedenta motiune de cenzura.

Stimati colegi din PDL,
Ma adresez dumneavostra in special pentru ca stim cu totii ca va doriti sa scapati de Emil Boc de la conducerea acestei tari. Stim ca ati constientizat, chiar daca mai tarziu, faptul ca oricate privilegii, functii sau demnitati v-ar oferi, prezenta lui in fruntea Guvernului nu poate sterge rusinea aruncata asupra partidului dumneavoastra de catre proasta si neperformanta sa guvernare. Aveti acum ocazia sa il inlaturati pe Emil Boc din fruntea Executivului, nu prin jocuri de culise si masinatiuni de partid, ci cu onoare si demnitate, in numele a milioane de cetateni pe care politica sa i-a nedreptatit.
Votati asadar, domnilor si doamnelor parlamentari, indiferent de partidul din care faceti parte, pentru sustinerea acestei motiuni de cenzura !

Textul motiunii a fost prezentat in data de 9 martie 2011 de catre deputata Mariana Campeanu (PNL)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.