MORALITATE DE REFERENDUM

MORALITATE DE REFERENDUM

0 104

Daca tot este pus pe referendumuri, ii sugerez stimabilului si onorabilului presedinte Basescu? – asa se crede el ! – sa decreteze un referendum asupra moralitatii sale.


Daca este curat, nici apa zoioasa a Dambovitei nu mai are ce spala, iar mutra sa de scroafa dospita se transforma in chip de Fat-Frumos al onoarei.


Daca are muste pe chelie, atunci sa se retraga intr-un colt ferit si intunecat al


societatii – de fapt cam de pe acolo a si venit – ca sa goneasca roiul de muste.


Vedeti cate sanse ii dau cu acest daca? Ca e si el, saracul, om. Asa am tot gandit noi, romanii, de-a lungul timpurilor de am ajuns acuma incalecati si de rasul lumii.


Si nu i-as propune acest referendum daca nu l-as auzi clampanind intr-una despre adevar, cinste si onoare. Taman el vorbeste, cel acuzat de ascunderea istoriei personale, cu o situatie locativa neclara – facand abstractie de vremelnica parcare la Cotroceni – cu afaceri intortochiate labirintic si dosare pitite mai ceva ca fecioara de imparat din basme.


Asa ca daca are sange in pastrama sa-i tranteasca un referendum pe aceasta tema. Ca apoi sa poata guitar liber si nestingherit in admiratia celor care-s mai prosti ca el si-I admira deviatiile de la normal – vezi incapatanarea cu referendumul pentru uninominal, chiar prin incalcarea – a cata oara? – a Constitutiei


Caci la el lipsa de inteligenta este compensata de un egoism feroce, de ingamfare si incapatanare, de brutalitate, de miselism si lipsa de loialitate si de inca vreo trei vagoane pline cu asemenea atribute.


Din pacate romanul este prea bleg si delasator si sta sa mai astepte inca cel putin doi ani ca sa scape de specimen.


Pacat de timpul si banii pierduti!


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.