Moldova, in continuare afectata de viituri

Moldova, in continuare afectata de viituri

0 59

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis, in cursul acestei dupa amiezi, o avertizare hidrologica – cod rosu catre prefecturile Botosani si Iasi (2 prefecturi), cod portocaliu catre prefecturile judetelor Bacau, Neamt si Iasi (3 prefecturi) si cod galben catre prefecturile judetelor Bacau, Vrancea, Galati si Iasi (4 prefecturi). Sursa informatiilor este Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.
Fenomenul vizat este propagarea viiturilor formate anterior cu situarea nivelurilor
Peste cotele de atentie, inundatie si de pericol in intervalul 30.07.2008, ora 16.00 – 31.07.2008, ora 12.00.
Bazinele hidrografice afectate: Siret si Prut.
Ca urmare a evolutiei situatiei hidrologice din ultimele ore se actualizeaza avertizarea hidrologica din 29.07.2008, pentru intervalul 30.07.2008 ora 16.00 – 31.07.2008, ora 12.00, dupa cum urmeaza:
Cod rosu
– pentru Prut pe sectorul Radauti-Prut – Trifesti – Sculeni, aferent judetelor: Botosani si Iasi.
Cod portocaliu
– pe cursul mijlociu al Siretului (sectorul Nicolae Balcescu – acumularea Galbeni) si pe Prut (sectorul aval de Sculeni –statia hidrometrica Ungheni), aferente judetelor Neamt, Bacau si Iasi.
Cod galben
– pe cursul mijlociu si inferior al Siretului (sectorul acumularea Galbeni – Lungoci) si pe Prut mijlociu (sectorul Ungheni – Prisacani), aferente judetelor Bacau, Vrancea, Galati si Iasi.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.