Modelele de subiecte pentru clasa a VIII-a sunt IN AFARA PROGRAMEI

Modelele de subiecte pentru clasa a VIII-a sunt IN AFARA PROGRAMEI

0 55

Va anuntam zilele trecute ca, in sfarsit, s-a gasit un model adecvat pentru testele care vor fi date de catre elevii claselor a VIII-a la sfarsitul lunii mai 2010. Nici bine nu s-au pus la punct toate detaliile ca deja au aparut problemele.
O problema ar fi faptul ca la subiectul 2 din modelele de la limba romana sunt cerinte care nu se regasesc in programa scolara si nici in manualele studiate la clasa. La aceasta disciplina sunt prezentate doua modele de subiecte. Punctajul maxim este 90, zece puncte se acorda din oficiu, iar nota finala se obtine prin impartirea la zece a punctajului obtinut. In ambele modele, la subiectul al doilea, elevilor li se prezinta cate un fragment din texte non-literare, mai exact din articole aparute in presa si semnate de doi autori necunoscuti. La unul dintre enunturi, elevul trebuie sa scrie, printre altele, cine este autorul articolului si din ce revista a fost selectat fragmentul.
Astfel, desi Ecaterina Andronescu, fostul Ministru al Educatiei, precizase anterior ca testele PISA vor inlocui tezele cu subiect unic, modelele de anul acesta sunt identice cu cele din anul scolar 2008-2009, singura diferenta fiind aceea ca cerintele se extind pe materia din clasele V-VIII.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.