Mircea Geoana intra in scandalul Valiza

Mircea Geoana intra in scandalul Valiza

0 119

Ca si in alte ocazii in care afla ultimul de ceea ce se intampla in jurul lui, Mircea Geoana a fost din nou prins in ofsaid in desfasurarea fazelor politice. Omul este pur si simplu defazat inapoi cu doua-trei mutari si nu pricepe in ruptul capului cand se cuvine sa stea cuminte in banca lui si cand sa iasa in fata.
Ultima faza jucata anapoda se consuma la frontiera de vest a Romaniei. Pe-acolo pe unde sunt asteptati sa soseasca emigrantii plecati cu ani in urma in Occident. Pe unde intra si ies romanii stabiliti in diverse tari europene, cand vin sa-si petreaca in Romania concediile si se intorc apoi la munca, contaminati cu suficient dezgust fata de ce-au gasit, ca sa nu li se mai faca dor de-acasa macar cateva luni bune.
Recesiunea economica ce ranjeste in cateva state occidentale este pe cale sa-i arunce inapoi in tarile de origine pe emigrantii estului european. Boom-ul imobiliar din Spania s-a sfarsit, surprinzand zeci de mii de romani cocotati pe schele si cu doua-trei rate neplatite la creditele pe care le-au contractat. In Italia, practicile cu iz fascist ale amprentarii imigrantilor sunt de multa vreme un motiv suficient pentru intoarcerea acasa. In Marea Britanie, unde valul de muncitori romani fusese anticipat de presa Albionului in termenii specifici invaziilor migratoare, salahorii si meseriasii din constructii isi fac deja bagajele pentru destinatia Romania. Pe scurt, plecatii se intorc, dintr-un amestec de calcul, teama si speranta, fara sa poata spune care din cele trei ingrediente este cel care da gustul deciziei de a reveni in tara.
Dar ce face Geoana estimp? In rasparul tuturor previziunilor si al datelor certe, capul pesedistilor se lasa fotografiat de presa la frontiera cu o valiza mult mai bortoasa decat aia a lui Becali de la Cluj. Cum n-a aflat nimic despre faza de revenire la matca a mareei migrante, Mircea Geoana ii momeste pe disperatii in drum spre casa cu cate 20.000 de euro, numai sa se intoarca in Romania.
Frate, ce s-au scumpit mititeii in PSD! Daca-l vede cineva pe Geoana, poate reuseste sa-l convinga sa nu mai premieze eroii Razboiului de Independenta de la 1877.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.