Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit cu primarii localităților de pe traseul...

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit cu primarii localităților de pe traseul DN 73

0 90

Marți, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat o vizită de lucru pentru a verifica stadiul lucrărilor la obiectivele de investiții de infrastructură gestionate de Ministerul Transporturilor din județul Brașov, printer care şi DN 73. Ministrul nu a fost mulţumit de ce a găsit, pentru că lucrările stagnează : Eu văd că băieţii ăştia, nu ştiu, vor să se căpătuiască la noi, caută tot felul de motive. Atunci îi trimitem acasă şi venim noi, ori cu o firmă şi ne apucăm în regie proprie, cu cât poate CNAIR-ul pe secţiunea aceasta între Bran şi Braşov, pentru că poate să lucreze DRDP Braşov pe acest tronson şi restul scoatem la licitaţie”. Dacă în trei săptămâni nu vom vedea lucrarea în grafic, reziliem contractul. Cu plăţile, noi suntem la zi, ei trebuie să înregistreze un progres. Dacă reziliem contractul, vom lucra în regie proprie, vom continua lucrarea. Firma va avea interdicţie trei ani la lucrări, nu doar în România, chiar şi în UE”.

Drumul National 73 (care face legătura intre localitățile Brașov – Râșnov – Bran – Fundata – Câmpulung – Pitești), pe o lungime de 103,25, pe teritoriul județelor Brașov (aproximativ 40 de km) şi Argeș, face obiectul unui program amplu de modernizare printr-un contract desfășurat de CNAIR din fonduri europene. În acest scop drumul a fost predat încă din data de 15 martie 2017 concernului format din asocierea a 4 firme, care se ocupa de lucrările de modernizare. Lucrările vizează in principal lărgirea drumului la minim 8 metri (din care 7 metri partea carosabilă), ranforsarea lui pentru un trafic de 11,5 tone, reconstrucția completă a 6 poduri şi reabilitarea altor 20 dar şi lărgirea unor curbe, refacerea podețelor, construirea de șanțuri de evacuarea apei pluviale şi întărirea prin ziduri de sprijin.

Primarii din Râşnov, Cristian, Moieciu, Fundata şi Şinca au dorit să se întâlnească cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în vizită în judeţul Braşov,pentru a-i solicita explicaţii în legătură cu situaţia lucrărilor de modernizare a DN73 şi cu ceea ce se intenţionează a se face în acest an. Tergiversarea lucrărilor a suscitat nemulţumirea cetăţenilor din localităţile braşovene traversate de DN 73, a turiştilor care vin în zonă şi a şoferilor care tranzitează această arteră. 

„Am dorit să aflăm de la dl. ministru cât va mai dura bătaia de joc de pe DN73, în condiţiile în care din toamna trecută nu se mai lucrează,, să aflăm care este poziţia ministrului Transporturilor şi a Guvernului despre faptul că sunt afectate comunităţile pe care le reprezentăm şi care alcătuiesc una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Şi am mai dorit să aflăm cum crede dl.  ministru că se poate realiza autostrada Comarnic-Braşov, când cei din Ministerul Transporturilor şi de la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu sunt în stare să gestioneze corespunzător  reparaţiile la câţiva kilometri de drum naţional, proiect care trenează de aproximativ opt ani”, a declarat primarul oraşului Râşnov, Liviu Butnariu. 

Legat de mult visata autostradă, care include şi sectorul Cristian – Râşnov, încă nimic nu s-a concretizat, totul urmând să fie demarat, se pare, după Sărbători.

La finalul programului său în județ, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a avut o întâlnire cu transportatorii din Brașov. 

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.