Ministrul Educației, Monica Anisie : ,,Nu există motive pentru închiderea școlilor”

Ministrul Educației, Monica Anisie : ,,Nu există motive pentru închiderea școlilor”

0 64

La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor. Nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă”, a declarat în această dimineață ministrul Educației, Monica Anisie, la Antena 3.

Alte precizări ale ministrului:

,,Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile, deci la momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor. Am participat aseară la Comitetul național pentru situații speciale de urgență, unde s-a luat decizia ca astăzi să mai avem o întâlnire. În această dimineață am o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tocmai pentru a discuta problemele din teirtoriu și a mă asigura că în fiecare unitate există săpun, dezinfectant, pentru chiar dacă închidm astăzi școlile, copiii tot vor circula. Nu pot sta închiși în casă”.

Declarațiile ministrului Anisie vin după ce primarul general al Capitalei a cerut în luni dimineață, Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, să închidă școlile și grădinițele din București, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.