Ministerul Culturii lanseaza programul „Promocult 2008”

Ministerul Culturii lanseaza programul „Promocult 2008”

0 82

In contextul politicilor culturale europene si nationale, Ministerul Culturii si Cultelor lanseaza Programul „Promocult 2008”, Programul de Promovare a Artei Contemporane din Romania in Uniunea Europeana.
„Promocult 2008”, are ca principal obiectiv promovarea valorilor culturale contemporane din Romania prin intermediul proiectelor si actiunilor culturale din domeniul artelor vizuale, artelor spectacolului, filmului si culturii scrise, asigurand creatorilor oportunitatea de a-si face cunoscuta opera si sprijinind prezentarea acesteia in statele membre ale Uniunii Europene.
Bugetul total al Programului „Promocult 2008” este de 5 milioane lei, suma maxima care poate fi acordata unui proiect fiind de 400.000 lei.
Prin „Promocult 2008” nu se acorda finantari nerambursabile pentru producerea de bunuri culturale, ci doar pentru exploatarea sau promovarea bunurilor culturale deja existente.
Finantarea nerambursabila se acorda pentru actiuni si proiecte derulate in intervalul 9 mai – 1 decembrie 2008. Perioada de trimitere a ofertelor culturale: 15 martie – 14 aprilie 2008.

Calendarul programului:
15 martie – Anuntul public privind deschiderea sesiunii de selectie pentru 2008
14 aprilie – data limita de trimitere a ofertelor culturale (Cererea completata on-line si anexele trimise prin posta)
15 aprilie – 28 aprilie – verificarea eligibilitatii ofertelor culturale si evaluarea acestora
28 aprilie – anuntarea rezultatelor
28 aprilie – 2 mai – depunerea contestatiilor
5 – 7 mai – solutionarea contestatiilor
7 mai – publicarea rezultatelor finale
9 mai – 1 decembrie – derularea proiectelor conform contractelor incheiate.

Cererea de finantare nerambursabila se completeaza pana la data de 14 aprilie 2008, numai on-line prin accesarea sitului www.finantare.cultura-net.ro si va primi un cod de identificare. Anexele, inclusiv documentele care atesta intrunirea conditiilor de participare la selectie, se trimit prin posta, cu confirmare de primire, in plic inchis, pana la data de 14 aprilie 2008, data postei, pe urmatoarea adresa: Administratia Fondului Cultural National, Calea Dorobantilor nr. 99 A, etaj II, biroul 201, sector 1, Bucuresti, cod postal 010561. A se mentiona pe plic: „Promocult 2008” si codul de identificare a cererii de finantare nerambursabila.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.