Ministerul Apararii isi face curatenie in ograda

Ministerul Apararii isi face curatenie in ograda

0 221

De la anul, Ministerul Apararii vrea sa-si puna la punct proprii angajati. Pentru aceasta, in interiorul ministerului va fi infiintata o noua structura anticoruptie, Directia de prevenire si investigare a coruptiei si fraudelor.


Scopul acesteia va fi de a supraveghea licitatiile organizate de minister pentru achizitionarea de echipamente, de a verifica rezistenta la coruptie a angajatilor din institutie, precum si de a sesiza riscurile la care sunt expusi acestia. „Suntem la un moment in care armata trebuie sa achizitioneze noi echipamente care sa fie in concordanta cu procesul de modernizare. Prin infiintarea acestei directii, se doreste construirea unui mediu de integritate care sa inlature orice suspiciune referitoare la aceste achizitii”, a spus ministrul apararii, Sorin Frunzaverde.


Directia de prevenire si investigare a coruptiei si fraudelor va fi condusa de un magistrat numit de Departamentul National Anticoruptie, care va coordona activitatea structurii din minister. Frunzaverde a precizat ca, pentru infiintarea noii directii, ministerul nu va face noi angajari pentru ca aceasta va concentra activitatea unor structuri deja existente, cum ar fi Corpul de Control, Inspectoratul si Auditul, preluand toate atributiile acestora.

In momentul de fata, in Ministerul Apararii exista o sectie anticoruptie dar, potrivit lui Sorin Frunzaverde, aceasta nu face fata cerintelor din institutie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.