Microsoft si Yahoo in parteneriat

Microsoft si Yahoo in parteneriat

0 189

Microsoft si Yahoo! au semnat un acord privind un parteneriat pe piata cautarilor pe internet si a publicitatii online, pentru a concura liderul pietei de profil Google, au anuntat, miercuri, cele doua grupuri IT, citate de cotidianul Financial Times.
Astfel, cele doua grupuri au confirmat, intr-o conferinta comuna, informatiile publicate de presa privind incheierea unui acord.
In urma parteneriatului, Microsoft va obtine o licenta pe o perioada de zece ani pentru a integra tehnologia de cercetare a Yahoo! in propria platforma de cautare online, in timp ce Yahoo! va deveni „principala echipa de vanzare” in domeniul publicitatii pentru ambele grupuri.
„Intelegerea aduce multe beneficii pentru Yahoo!, utilizatorii nostri si intreaga industrie, si consider ca pune bazele unei noi ere de inovatii si dezvoltare in domeniul internetului”, a declarat directorul general al Yahoo!, Carol Bartz.
Titlurile Yahoo! au scazut cu peste 6%, la 16,09 dolari, in perioada de pretranzactionare a bursei din SUA, in timp ce actiunile Microsoft au avansat cu 1%, la 27,3 dolari.
Acordul dintre cele doua grupuri pune capat unei campanii de 18 luni a Microsoft pentru un parteneriat cu Yahoo!, inceputa printr-o oferta de preluare. Din vara anului trecut, Microsoft a incercat sa obtina o alianta, mai putin stricta, care sa combine tehnologia de cautare online si sistemele de publicitate pe internet ale celor doi giganti IT, astfel incat sa poata concura cu Google.
„Prin acest acord cu Yahoo! vom crea mai multa inovatie in domeniul cautarii, beneficii pentru companiile de publicitate si o optiune reala pentru consumatori pe o piata dominata in prezent de o singura companie”, a spus directorul general al Microsoft, Steve Balmer.
Yahoo! estimeaza un profit operational de 500 de milioane de dolari si economii pe partea de investitii de 200 milioane dolari, ca urmare a intelegerii cu Microsoft. Yahoo! ar urma sa primeasca compensatii printr-un acord privind traficul generat pe propria retea de siteuri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.