Microintreprinderile nu mai platesc taxa radio – TV

Microintreprinderile nu mai platesc taxa radio – TV

0 118

Dupa cum se stie, toate intreprinderile mici erau obligate sa plateasca taxa radio – tv, fie ca aveau – si atunci era pe drept – fie ca nu aveau asemenea aparatura de receptie in cadrul birourilor firmei – si atunci era pe nedrept, mai ales daca prin acele locatii nu exista activitate.
Astfel, taxa radio-tv nu va mai fi platita de microintreprinderile care nu desfasoara activitate sau de cele care nu detin mijloace de recepþionare a semnalului radio si tv.
Decizia apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a dat castig de cauza unei firme din Cluj.
Aceasta firma sau societate comerciala, cum vreti sa o numiti, a atacat in instanta prevederile unei hotararii de guvern care obliga toate societatile comerciale sa plateasca taxa radio-tv si a cerut anularea taxei. Curtea de Apel din Cluj a dat dreptate societatii clujene, dar reprezentantii guvernului au facut recurs.
Numai ca au luat-o pana la urma in barba. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul executivului. Decizia judecatorilor este irevocabila.
Gasesc aceasta hotarare ca ceva normal. Ca ce sa platesti pentru ceva ce nu consumi? Iar daca depui la Electrica – incasatorul taxei – patalamale semnate pe proprie raspundere ca nu ai pe la birouri aparatura radio sau tv, ca ce sa ti se mai ia taxa? Daca nu esti crezut, exista inspectori care sa verifice, iar la caz ca esti prins cu mata-n sac, suporti consecintele prevazute de lege.
Oricum, aceasta taxa mi se pare enorma fata de ceea ce ofera majoritatea covarsitoare a posturilor radio – tv si, limitandu-ne numai la cele nationale, la care se duc banii din aceasta taxa – oare se duc chiar acolo? – nu sunt nici ei departe de prestatiile celor private.
Quod erat demonstrandum!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.