Meteorit in Canada

Meteorit in Canada

0 86

Caderea unui meteorit de dimensiuni respectabile a starnit panica in randurile populatiei din provincia canadiana Alberta, apelurile de urgenta inrosind firele telefoanelor de la Politie, de parca politistii ar fi putut opri meteoritul din zbor si de la cadere, sufland prin tignalele lor. Dar asa-i omul mai prapastios.
Martorii spun ca, in timpul caderii, meteoritul si-a schimbat de mai multe ori culoarea, de parca ar fi facut parte din clasa politica romaneasca.
Fermierul Marcel Gobeil, martor la eveniment, descrie astfel momentele: „La inceput am crezut ca este un foc de artificii. Nu am vazut niciodata ceva asemanator, era verde si albastru si a devenit apoi rosu aprins. Era destul de mare.”
Apelurile la serviciile de urgenta au inceput sa curga pe la 5,30 dimineata, majoritatea vorbind si de o bubuitura puternica. Fiind atat de numeroase si pe aceeasi tema, politistii le-au luat in serios, mai ales ca o patrula locala a reusit sa filmeze evenimentul.
Astronomii sunt hotarati sa gaseasca locul in care a cazut meteoritul, sperand sa gaseasca resturi din el pentru a putea incepe studiile si cercetarile stiintifice.
Se pare ca provincia Alberta este ca un magnet pentru meteoriti, aici fiind descoperite mult mai mule asemenea corpuri ceresti cazute pe Terra decat in alte parti ale lumii.
In secolele intunecate ale trecutului asemenea fenomene erau interpretate ca semne divine si toti cadeau pe spate, ca asa vroia lumeasca Biserica de atunci. Dar daca, totusi, Doamne-Doamne s-a cam suparat pe oameni si le arata ca este gata sa-i traga de urechi?
Si unde nu da Domnul ca un asemenea meteorit sa cada si pe palatele Cotroceni si Victoria si, facandu-se tzandari, sa le sara cate o aschie in gat politicienilor nostri mincinosi!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.