Mesajul lui Laszlo Tokes de 1 Decembrie

Mesajul lui Laszlo Tokes de 1 Decembrie

0 47

Romanii trebuie sa auda si sa stie! Tokes europarlamentar roman (nu ungar), ajuns aici, apoi votat pe functia de vicepresedinte al PE, prin sprijinul direct si necontestat al presedintelui Basescu si al PDL, de ziua nationala, ne mai face o proba de incalcare a Constitutiei si de agresiune asupra unitatii tarii.

Transilvania rupta de Ungaria
Iata ce poate spune slujitorul bisericii crestine si al comunitatii europene despre unirea Romaniei cu Transilvania care a avut loc in 1918, acum 93 de ani si nu „91 de ani”, de ani cum eronat socoteste trecerea anilor pastorul Tokes.
Citam: „In urma cu 91 de ani, incalcand principiul wilsonian al autodeterminarii, fara sa se consulte populatia – maghiara – implicata, Transilvania si alte regiuni ale Ungariei au fost rupte de tara mama. Nu doresc, dupa scurgerea unui timp atat de indelungat, sa redeschid vechi dispute istorice, teritoriale, insa trebuie sa-mi ridic cuvantul in apararea drepturilor umane si comunitare ale maghiarilor ajunsi in tari straine impotriva vointei lor”, scrie Laszlo Tokes, vicepresedinte al Parlamentului European, intr-un mesaj adresat cu ocazia zilei de 1 Decembrie.
Laszlo Tokes mai scrie ca „Este inadmisibil si intolerabil faptul ca in Transilvania apartinand Romaniei, in tara noastra natala, la universitatea noastra, odinioara maghiara, din Targu Mures, noi maghiarii azi nu mai putem avea nici macar sectie maghiara de sine statatoare.”
„Daca teritoriile ni s-au luat, macar sa ni se asigure pe aceste teritorii drepturile minoritare si autonomia nationala, asa cum prevede chiar si Proclamatia de la Alba Iulia din 1918! Departe de noi gandul ca in ziua nationala a Romaniei sa disputam apartenenta Transilvaniei, din contra, le dorim fratilor nostri romani sarbatoare frumoasa”, incheie Tokes.
Popa Tokes la fel ca toata propaganda sustinuta de curentul antiromanesc uita intentionat faptul ca Ungaria si Transilvania s-au rupt in acelasi timp de Imperiul Austro-ungar si ca Tratatul de la Trianon le-a adus maghiarilor un mare beneficiu: Ungaria a devenit, pentru prima data in istorie, stat independent, fara a slugarii la altii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.