Meniul ecologic al unui bebelus

Meniul ecologic al unui bebelus

0 85

Mancarea unui bebelus este extrem de importanta pentru dezvoltarea ulterioara a acestuia. De aceea, site-ul Kidsorganics.com a intocmit o lista cu cele mai importante alimente care ar trebui consumate in varianta ecologica. In fruntea listei este hrana gata preparata (la borcanel) pentru bebelusi.
Mai multe teste facute in strainatate au aratat ca in mancarea conventionala pentru bebelusi mai apar si reziduuri de pesticide. Din hrana gata preparata nu lipsesc colorantii si conservantii sintetici.
Din pacate, nici fructele proaspete nu par a fi o solutie, deoarece multe dintre fructele, legumele sau cerealele care intra in alimentatia copiilor – dar si a adultilor – sunt stropite cu doze mari de pesticide, din pricina sensibilitatii la daunatori, sunt injectate cu chimicale ca sa ramana proaspete mai mult timp sau sunt modificate genetic in agricultura conventionala.
De aceea pe lista intocmita de site-ul Kidsorganics.com cu cele mai importante alimente care ar trebui consumate in varianta eco – atat de copii, cat si de adulti – se regasesc capsunile, orezul, fasolea verde, telina, castravetii, cartofii, ardeii grasi, porumbul, soia, piersicile, merele, ciresele, caisele sau strugurii.
Printre cele mai importante alimente care ar trebui consumate in varianta ecologica se numara si laptele sau produsele lactate. Chiar daca reziduurile de pesticide si, in cazul laptelui, de antibiotice sunt prezente in doze foarte mici, acestea se acumuleaza in timp si provoaca diverse probleme de sanatate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.