Medici cu laptop-uri si imprimante

Medici cu laptop-uri si imprimante

0 135

Medicii de familie vor avea laptop-uri si imprimante portabile si vor beneficia de conexiuni la internet. Acest lucru a fost anuntat de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, masura facand parte din programul de informatizare a sistemului de sanatate.


Ministrul a precizat ca dotarile vor fi facute din august, insa asa cum suntem obisnuiti, ne asteptam la amanari de cateva luni bune. Cum s-a intamplat, de altfel, si cu programul analizelor gratuite.


De acest program, pentru care Ministerul Sanatatii a alocat 23 de milioane de euro, ar putea sa beneficieze peste 11.000 de medici de familie.


Pana acum ceva tot s-a facut in cadrul acestui proragm. Pe 27 aprilie au fost publicate, pe site-ul Ministerului Sanatatii, anunturile de licitatii pentru tot sistemul informational si comunicational.


Daca totul va merge ca la carte, urmeaza deschiderea ofertelor peste 36 de zile, iar in lunile iulie-august ar trebui sa inceapa livrarile si dotarile medicilor, a spus Nicolaescu.


?


In cadrul aceluiasi program, Nicolaescu a anuntat ca incepand de anul viitor, spitalele publice din tara vor beneficia de un sistem informatic performant, prin care medicii vor putea afla informatiile de interes medical despre pacient.


De asemenea, de la 1 ianuarie 2008, romanii vor putea ridica gratuit, de la Casele de Sanatate, cardurile europene de asigurat.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.