MECT a lansat proiectul „Viata mea: un «joc» serios”

MECT a lansat proiectul „Viata mea: un «joc» serios”

0 105

Ministrul Cristian Adomnitei a lansat miercuri, 12 decembrie, proiectul intitulat „Viata mea: un „joc” serios”. Proiectul a fost initiat de Fundatia pentru Pluralism, cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si reprezinta continuarea programului educational intitulat „Decizia e a mea!”, derulat din 1998. Proiectul Viata mea: un „joc” serios este conceput ca un ghid destinat profesorilor care predau la clasele I-VIII, si isi propune realizarea unui dialog flexibil intre cadrele didactice si elevii acestora.


Ministrul Adomnitei a subliniat importanta implicarii organizatiilor non-guvernamentale in procesul de educatie al elevilor, incurajand ONG-urile sa se implice activ in proiecte educationale.


?„Ministerul Educatiei va fi deschis mereu colaborarii cu societatea civila in ceea ce priveste derularea de parteneriate pentru completarea educatiei copiilor nostri”, a declarat Cristian Adomnitei. Ministrul Educatiei a apreciat rolul acestui ghid pentru formarea profesorilor si a dirigintilor, in vederea construirii unei comunicari constructive intre acestia si elevi. Acest ghid incearca sa creeze abilitatile pentru o comunicare prietenoasa intre dascal si elevul sau. Ghidul ajuta la formarea personalitatii adolescentului si, nu in ultimul rand, ii dezvolta abilitatile de viata.


Ghidul va fi distribuit profesorilor, dirigintilor si consilierilor scolari din tara. In luna februarie 2008, inspectorii educativi vor fi formati in vederea utilizarii ghidului in unitatile de invatamant din Romania, incepand din anul scolar 2008-2009.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.