McDonald’s se ECOlogizeaza!

McDonald’s se ECOlogizeaza!

0 174

McDonald’s, unul dintre cele mai populare fast food-uri din intreaga lume, cu o traditie pe piata sandvisurilor de zeci de ani, se incadreaza in tendintele mileniului III. Chiar daca produsele sale sunt blamate pentru efectul nociv pe care il au asupra organismului, continand nenumarati aditivi si chimicale, restaurantele din lantul McDonald’s se ecologizeaza.
In “Cele mai bune Tehnologii eco de iluminat pentru 2009″ de la McDonald’s, acestia mentioneaza folosirea unui program software interactiv, EcoProgress, pentru gestionarea si reducerea consumului de energie din restaurantele din Franta ajungandu-se astfel la o economisire de electricitate de pana 11%.
In Australia, McDonald’s este implicat in administrarea apei si pretinde ca intr-o prioada de peste 20 de ani rezervoarele performante de retentie a apei de ploaie pot sa economiseasca aproape 4 milioane de litri de apa.
”In Brazilia,Chile si Argentina, McDonald’s a incheiat parteneriate cu organizatiile locale care transforma uleiul folosit la gatit in biodiesel. In prezent, 270 de restaurante din aceste piete livreaza uleiul folosit pentru a fi transformat in biodiesel, reprezentand peste 1,000,000 litri pana la aceasta perioada.”
McDonald’s de asemenea sprijina ideea de a construi ecologic in SUA. Anul trecut, au deschis primul “restaurant verde”(in Chicago) pentru un nou program pilot in constructii ecologice.
McDonald’s are de asemenea o importanta contributie in Japonia. Alaturandu-se programului Team Minus 6% gazduit de guvernul japonez,”de a reduce emisiile de CO2 la 1 kg/persoana/zi, prin oferirea de discounturi consumatorilor care se inregistreaza sa participe la acest program” McDonald’s a crescut numarul participantilor de la 40,000 la 380,000.
Cu atatea proiecte ECO, ne asteptam sa nu mai gasim in restaurantele de la “Mc.” decat salate proaspete si cartofi fierti, toate produse biologice, sanatate la fast food, pentru a fi in trend.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.