Măsuri fără precedent : Autoritățile au decis interzicerea evenimentelor la care participă...

Măsuri fără precedent : Autoritățile au decis interzicerea evenimentelor la care participă mai mult de o mie de persoane, pe tot teritoriul României!

0 78

România interzice evenimentele publice cu mai mult de o mie de persoane, pe tot teritoriul țării, ca măsură de împiedicare a răspândirii virusului coronavirus!

Evenimentele cu mai puțin de o mie de persoane pot fi interzise de autoritățile locale. Vor fi suspendate până la 31 martie cursurile în școlile în care apar cazuri de coronavirus și limitat accesul în spitale al studenților la medicină.

De asemenea, autoritățile anunță închiderea școlilor din România în care s-a confirmat coronavirus. Totodată, adunările publice la care ar urma să participe mai mult de o mie de persoane vor fi interzise până pe 31 martie.

„Se interzic activitățile unde participă mai mult de o mie de persoane, până la 31 martie. Pentru fiecare eveniment unde sunt mai puțin de o mie de persoane, decizia se va lua la nivel local. Măsura va fi prelungită în funcție de evoluția crizei. Este o măsură preventivă”, a anunțat Raed Arafat.

Referitor la adunările sub o mie de oameni, deciziile vor fi nuanțate și se vor aplica anumite criterii de evaluare a riscului. Se va lua în considerare densitatea mulțimii, raportată la suprafața în care se găsesc acești participanți. Trebuie să fie înregistrați înainte participanții la evenimente, nu pot participa persoane care nu sunt trecute în registrele evenimentului.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.