Masina second hand si atributii la mana a doua

Masina second hand si atributii la mana a doua

0 126

Incet-incet, a iesit la iveala si motivul pentru care presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, i-a retras atributiile, masina si telefonul de serviciu vicepresedintelui Marian Rasaliu. Pentru a i le trece in responsabilitatea celuilalt vice, nenea Vasile Butaru. Nu pentru ca l-ar pretui prea tare: cu ocazia anuntului de mazilire a lui Rasaliu, Cancescu n-a uitat sa-l ponegreasca si pe Butaru, acuzandu-l ca nu face nimic si ca are, asemenea lui Rasaliu, salariu chiar mai mare decat el, ditamai presedintele de CJ.


Nici ca s-ar putea vorbi despre vreo cauza anume in reactia furibunda a lui Cancescu de a-si deposeda subalternul direct de prerogative si facilitati. Omul era sastisit probabil de opozitia surda pe care i-o facea discret Rasaliu in calitate de pion otravit impins de PD in coasta maharului de la Consiliul Judetean. Dar un eveniment particular a umplut paharul nemultumirilor lui Aristotel Cancescu la adresa vicelui sau.


Presiunea aproprierii alegerilor este amplificata la CJ Brasov de cea asfaltarii de urgenta a drumurilor judetene. Ori ca n-a avut bani, ori ca a mizat pe niste sume de la Guvern care n-au mai venit, ori ca n-a avut pur si simplu chef, Aristotel Cancescu n-a asfaltat toata vara nici un metru de drum in judet. A ajuns in pragul iernii cu gropi mari in asfalt si obraze batute de primarii penelisti si pesedisti din teritoriu. Unde mai ca rivalul sau din municipiu lucreaza la fineturi cum sunt inaltarea capacelor de canal si desenarea de locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati.


Asa ca s-a decis in sfarsit sa organizeze licitatii pentru desemnarea firmelor care sa repare drumurile. Cum a facut-o in graba, omului i-or fi scapat din vedere detalii de legalitate. Doua dintre firmele participante au contestat procedurile, care s-au blocat pana la solutionarea sesizarii. Una dintre societati are patron italian si oarece legaturi ce duc pana la comisarul european Franco Frattini, drept pentru care contestatia sa era dintre cele mai serioase. Cum Rasaliu se cunoaste cu unul dintre patroni, seful sau Cancescu i-a cerut sa-i convinga pe cei doi sa-si retraga contestatiile. In context de consiliu judetean, asta poate fi o discutie sef-subaltern pentru deblocarea unor chestiuni administrative. In termeni penali, se numeste insa instigare la trafic de influenta. Refuzand sugestia sefului sau, Rasaliu a ramas per pedes si deconectat de la reteaua de telefonie.


Chiar si asa, vicele pieton se declara hotarat sa mearga pana la capatul mandatului. Dar nu pe jos. Asa ca a preluat in leasing un Logan second-hand pentru a se deplasa in judet. Ca sa nu stea degeaba, e de presupus ca va gasi si niste atributii tot la mana a doua. Oricum, pe cele first class si le-a rezervat intotdeauna Aristotel.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.