Martisorul Macovei le da gata pe femei

Martisorul Macovei le da gata pe femei

0 130

In timp ce primarul George, suparat pe snurul alb-rosu cu ciucurasi si pe fluturii din strampi de dama reciclati, cu paiete pe aripioare, a interzis tarabele cu martisoare in centrul istoric, Primarul Videanu autorizeaza in capitala o ditamai taraba la care APADOR-CH, Grupul Offensive, Academia de Advocacy si Freedom House, o vand pe Monica Macovei. Un martisor ce simbolizeaza anticoruptia, zic ei. Asadar nu se mai poarta nici fluturii din strampi, nici potcoavele din tabla si nici pasarelele din vata in cuib din coaja de nuca. La moda este Monica in cuib de salvgardare, cu cioc mare, rosu si ochisori ageri din margele, cu care zareste coruptia din zbor si o ucide dintr-o privire, astfel incat putem spune despre ea (coruptia) ca este admirabila, sublima, dar lipseste cu desavarsire. „Te intereseaza sa traiesti demn intr-o ?ara normala? Te intereseaza lupta impotriva corup?iei? Te intereseaza ca Monica Macovei sa lucreze in continuare pentru tine?” isi striga marfa comerciantii, pentru a aduce in Piata cat mai multi amatori de traditii si suveniruri.


“Tara normala?” De cand? De cand premierul si presedintele se impung pe tema unor abuzuri de putere care ar trebui sa puna justitia la munca 24 din 24 si care la unul se cheama biletele iar la altul rezolutii? A propos, cand cei doi s-au facut harcea – parcea intr-o emisiune televizata, al carei final putea sa se lase daca nu cu arestarea cel putin cu anchetarea ambilor protagonisti, ce facea Monica Macovei? Probabil facea poze, pe care sa le puna comerciantii in loc de pistil si stamine la martisoarele flori.


Daca ma intereseaza lupta impotriva coruptiei? Da, sigur, dar incepand cu dosarul Flota. Cat despre intrebarea daca vreau ca Monica Macovei sa lucreze in continuare pentru mine, cred ca ar trebui sesizati cei care au aprobat ”martisoriada”: e o deturnare evidenta de la obiectul de activitate al tarabei ce se transforma din vanzare de martisoare, in bursa a locurilor de munca pentru ministrul justitiei. Vor astia sa-i gasesasca job? Sau e doar reclama prost facuta? Nu era mai sugestiva o strigatura de genul “Martisorul Macovei, le da gata pe femei?” Dar, treaba lor. Fiecare comerciant face ce vrea cu marfa lui, daca nu se vinde, o impacheteaza si o pastreaza pentru la anu`!


Doar o singura chestiune ar mai fi, ca dupa ce nu mai este purtat, martisorul se agata intr-un pom pentru ca acesta sa dea roade. O agatam si pe Monica? Si ce roade ar putea sa dea copacul ala, avocado?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.