Marko Bela: pune presiune pe PD-L

Marko Bela: pune presiune pe PD-L

0 87

Pentru de cei de UDMR se pare ca problemele economice si criza au fost rezolvate. Datorita acestui lucru liderii formatiunii s-au si orientat spre alte categorii de probleme de pe agenda “fundatiei”. Ce putea fi prioritar pentru acestia decat Proiectul legii privind Statutul minoritatilor nationale care trebui sa fie adoptat de Parlament in aceasta sesiune parlamentara. Aceasta este, pe langa alte interesante dar secrete prevederi, costul intrarii la guvernare a UDMR alaturi de PD-L.
„Am convenit ca in sesiunea aceasta ar trebui sa treaca legea. Daca se ia in considerare ca ani de zile am discutat aceasta lege, ani de zile a stat dupa aceea e foarte firesc sa incercam sa finalizam legea sesiunea aceasta”, a afirmat liderul UDMR, citat de Mediafax.
Mentionand ca legea nu este stufoasa, nu are „sute si sute de articole”, Marko a apreciat ca aceasta poate fi adoptata daca exista vointa politica.
„In principiu, ne-am inteles sa luam proiectul existent in Parlament, care a fost rezultatul unui compromis, sa luam in considerare opinia Comisiei de la Venetia, care, la vremea respectiva, a facut o analiza, un raport asupra acestui proiect”, a mai spus presedintele UDMR.
Liderul PDL, premierul Emil Boc a cerut, marti, deputatilor sa finalizeze procedurile legislative la Statutul minoritatilor nationale, blocat in dezbatere parlamentara de aproape trei ani, aratand ca actul normativ este unul foarte important pentru o societate democratica.
Ne alaturam demersului premierului si solicitam desecretizarea Conventiei cadru a actualei coalitii de guvernare.

Iza M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.