Marian Munteanu despre inițiativa USR privind simbolurile comuniste:

Marian Munteanu despre inițiativa USR privind simbolurile comuniste:

0 107
Acțiunile de tip „Hoțul strigă hoții” devin tot mai jalnice. Au uitat, săracii, că o lege IDENTICĂ a fost propusă și în 2016. Cine a dat aviz NEGATIV legii? Dl. prim-ministru Cioloș

Inițiativa legislativă a USR, prin care se interzice constituirea organizațiilor comuniste și răspândirea simbolurilor comuniste, cu câteva excepții, a dat naștere unor dezbateri pro și contra. Sunt voci, inclusiv din interiorul USR, care consideră că o astfel de lege, dacă ar fi adoptată, la 30 de ani de la revoluție, ar încălca unele convenții internaționale privind drepturile omului și libertatea de exprimare.

Pentru liderii USR care au amnezie, fostul lider al studenților din Piața Universității din 1990, Marian Munteanu, le amintește că în 2016, o inițiativă similară, propusă de senatorul PSD  Sorin Ilieșiu, primea aviz negativ din partea prim-ministrului de la acea vreme.
Nimeni altul decât actualul coleg de coaliție al USR, Dacian Cioloș. „Acțiunile de tip „Hoțul strigă hoții” devin tot mai jalnice”, scrie Marian Munteanu pe Facebook, după ce remarcă faptul că tot mai mulți alegători au început să înțeleagă unde se cuibărește (neo)marxismul.

Marian Munteanu despre inițiativa USR privind simbolurile comuniste: Acțiunile de tip „Hoțul strigă hoții” devin tot mai jalnice. Au uitat, săracii, că o lege IDENTICĂ a fost propusă și în 2016. Cine a dat aviz NEGATIV legii? Dl. prim-ministru Cioloș

Aceasta este postarea lui Marian Munteanu „Întrucât mulți alegători au început să înțeleagă unde se cuibărește (neo) marxismul, propaganda a luat măsuri. Astfel, USR a propus zilele trecute, cu mare tam-tam, o inițiativă legislativă privind „interzicerea constituirii organizațiilor cu caracter comunist, promovarea în public a doctrinei comuniste” etc., etc.
Au uitat, săracii, că o lege IDENTICĂ a fost propusă și în 2016 (de alt „anti-comunist”, dl. senator Ilieșiu, fost GDS, fost PSD etc.).
Cine a dat aviz NEGATIV legii ? Cum cine? Dl. prim-ministru… Cioloș.
Găsiți argumentele solide, europene ale dlui Ciolos, la următorul link”., a comentat Marian Munteanu.

Conform documentului semnat în 2016 de ex premierul Cioloș,  se demonstra, pe mai multe pagini, că respectiva propunere cuprinde „două ingerințe asupra a două drepturi fundamentale și anume, limitarea dreptului la liberă exprimare, precum și limitarea dreptului la liberă asociere”.
Refuzul fostului prim-ministru, în prezent coleg de alianță cu inițiatorii demersului „pușcărie pentru cei care promovează simboluri comuniste” făcea referire la  Convenția Drepturilor Omului, care prevede că ”orice persoană are dreptul la libertate la întrunire pașnică și la libertatea de asociere”. https://www.activenews.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.