Mai multa ordine in …Ordinea de zi

Mai multa ordine in …Ordinea de zi

0 167


Orice rau e spre bine! Zicala a fost confirmata si de Consiliul Judetean Brasov, care, dupa cateva intamplari nefericite si dispute pe marginea proiectelor de hotarari incluse pe ordinile de zi ale plenului, a decis ca trebuie facut ceva pentru ca dezbaterile sa se desfasoare pe principiile eficientei si echitatii.


Primul semnal a fost tras de Grupul Consilierilor Independenti din CJ, la Conferinta de presa din 10 mai. Atunci Iancu Vespasian a fost de parare ca introducerea in discutie a vanzarii Spitalului Marzescu fara ca proiectul de hotarare sa fie insotit de toate documentele necesare dezbaterii ar fi putut fi interpretat ca un act de sabotaj la adresa Presedintelui CJ Aristotel Cancescu.


Independentii au promis atunci ca vor face demersuri pentru imbunatatirea ordinii de zi, propunand o comisie care sa analizeze toate proiectele de hotarari inaintate plenului, dupa modelul fostei Delegatii Permanente, for desfiintat. Delegatia permanenta analiza calitatea materialelor introduse, nu se dadea drumul la niciun material daca nu intrunea conditiile legale.


Dupa incidentul cu asazisul Concept de dezvoltare durabila a judetului, retras in ultimul moment de pe ordinea de zi datorita lipsei de consistenta si dupa cateva interventii ale democratilor care au acuzat alocarea de bani pe criterii politice (desi localitatile cu primari democrati au primit fonduri substantiale) initiativa independentilor de a se face ordine in dezbateri, materializata in propunerea sefului grupului de indepenedenti, Toma Dobrogeanu, a fost acceptata.


Presedintele Consiliului Judetean a fost de acord ca sefii de comsii de specialitate si liderii grupurilor sa se intruneasca pentru a discuta punct cu punct ordinea de zi. Ca si consilierii independenti Cancescu si-a exprimat opinia ca Delegatia Permanenta era utila si ca ar trebui reinfiintata.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.