Madeleinele pun sanatatea in pericol

Madeleinele pun sanatatea in pericol

0 50

Madeleinele, foarte cunoscutele briose cu crema de ciocolata cu alune au in compozitie: faina superioara, margarina vegetala, zahar, ulei, praf de oua, lapte praf, sare, vanilie, amidon, praf de copt E 503, potasiu sorbat E 202, crema de ciocolata cu alune. Margarina, unul dintre ingredientele de baza al produsului, pune in pericol sanatatea sistemului cardiovascular.
In urma efectuarii unei analize a produsului, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi face urmatoarea descriere: are un profil nutritional dezechilibrat, obtinut din faina rafinata saracita in macro si micronutrienti, combinata cu grasimi periculoase pentru sanatate (margarina) si glucide rafinate cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza). Aceasta compozitie imprima produsului o densitate energetica foarte ridicata, dar si incarcatura glicemica inalta.
Consumatorii trebuie sa tina cont de cantitatea mare de margarina (grasimi artificiale) din acest produs, mai ales ca nu se specifica ce intra in compozitia acesteia. Oricum, afecteaza in mod grav sistemul cardiovascular. De asemenea, nu este precizat ce ingrediente intra in compozitia cremei de ciocolata cu alune.
O concluzie a analizei este ca produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, persoanelor cu maladii cardio si cerebrovasculare, maladii hepatorenale. Madelinele mai sunt interzise celor care sufera de diabet si suferinzilor de celiachie – intoleranta la gluten.

S.M:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.