Lufthansa nu zboara

Lufthansa nu zboara

0 55

Lufthansa nu zboara
Sindicatul Verdi a anuntat vineri ca peste 90% din cei 50.000 de angajati ai personalului din cabine si de la sol de la Lufthansa au votat pentru declansarea conflictului de munca pe termen nelimitat. Dupa cum se asteapta protestele au inceaput chiar de luni, iar sindicatul Verdi a avertizat, deja, cu privire la anularea unor zboruri si la altele intarzieri.
Grevele vor afecta toate sectoarele de activitate la Lufthansa, dar nu vor avea loc simultan. Sindicalistii cer majorari salariale de aproape 10% in decurs de un an, in timp ce managementul Lufthansa ofera doar 6, 7 procente in decurs de 21 de luni. Perioada aleasa pentru greva este extrem de nepotrivita datorita varfului de concedii in Germania si in Europa.
Operatorul german are pregatit un plan de urgenta pe perioada desfasurarii grevei personalului de zbor si de la sol.
Planul Lufthansa de urgenta are menirea sa contracareze efectele unei greve de mai multe saptamani a personalului de cabina si de la sol. Presa locala apreciaza ca proiectul va duce la salvarea a 75% din zboruri.
Deasemeni Lufthansa va apela la alte compenii aeriene si la firme independente pentru a efectua serviciile de check-in si control tehnic al avioanelor. De asemenea, pasagerii vor fi transportati cu trenurile pe raza aeroporturilor Frankfurt, M?nchen si Z?rich, de unde vor fi preluati de alte companii aeriene.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.