Lista rușinii postcomuniste: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr!

Lista rușinii postcomuniste: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr!

0 292

După zile de derută, cozile de topor din presă ale „instituţiilor de forţă” încearcă să se regrupeze, declanşînd operaţiunea „Spălarea torţionarului Augustin Lazăr”.
Practic, este o operaţiune de autodemascare, aşa cum s-a mai întîmplat în decursul anilor, minimalizand efectele dezvăluirilor ce apăreau în presă despre securişti – odioşii nomenclaturişti ai PCR…
După apariţia  documentelor care arată clar că Augustin Lazăr, Procuror general al României, a contribuit decisiv la tortura fizică şi psihică a disidentului Iulius Filip. Se întâmpla când avea calitate de preşedinte al comisiei de liberare condiţionată din Penitenciarul Aiud.
Tentativele lui Augustin Lazăr  de a încerca să se eschiveze au fost ridicole, mijloace folosite demne de milă. Generic, toate acestea se pot sintetiza în expresia celebră a lui Tudor Postelnicu: „Am fost un dobitoc!”.

Au apărut şi primele reacţii ale Sistemului în apărarea onoarei acestuia. Ignorînd evidenţele, autorii acestora au încercat să aplice tehnici de manipulare cunoscute, precum deturnarea subiectului principal către teme false! Toate acestea cu un singur scop: nu cumva ca dezvăluirile despre „torţionarul” Augustin Lazăr să se extindă asupra tuturor celor pe care #Rezist i-a pus în ramă ca pe icoane în bătălia politică din ultimii ani.
Klaus Iohannis, beneficiar al NUP-urilor date în zecile de dosare de parchetul condus de Augustin Lazăr, sau Laura Codruţa Kovesicea care l-a adus pe Lazăr în conducerea Parchetului general.  Întrucît aceste operaţiuni de spălare a torţionarului vor fi din ce în ce mai numeroase   facem un apel la cititorii noştri să nesemnaleze fiecare „reprezentaţie” dată de slugile acestui Sistem odios. Este absolut necesară această acţiune, caci i-am cam uitat pe cei mai mari disidenţi români din vremea dictaturii comuniste, precum Doina CorneaIulius Filip este acum în suferinţă şi nu trebuie lăsat să creadă că demnitatea lui, cu care s-a împotrivit regimului comunist, sau suferinţele prin care a trecut au fost în zadar!
Nu lui Augustin Lazăr, nu lui Klaus Iohannis, nu Codruţei Kovesi, sa le…”multumim” pe care, în mod ciuda, îi apără aşa-numita „Stradă”.

Acest „Caz Augustin Lazăr” ar trebui să fie un bun exemplu pentru #Rezist. Publicăm  lista primilor apărători ai torţionarului Augustin Lazăr.  
Primul este VLADIMIR TISMĂNEANU, ce publică în revista „Newsweek” articolul „Augustin Lazăr si claritatea morală”.Cu o obrăznicie care cere  palme, scrie: „ Augustin Lazăr simbolizează valorile societății deschise. Detractorii săi reprezintă forțele beznei,represiunii, infamiei”!
Jegul acesta moral, care este fiul ideologului comunist Leonid Tisminețki, pe care Băsescu l-a numit să conducăacea Comisie pentru condamnarea comunismului. 
Azi EL îl apără acum pe torţionarul Augustin Lazăr, aruncînd expresii mizerabile la adresa celor care l-au demascat pe acesta ca fiind instrumentul Securităţii, aşa cum a fost şi tăticuţul lui. 
Tismăneanu spune că Augustin Lazăr n-a fost torţionar pentru că „nu el l-a schingiut, nu el l-a condamnat” pe Iulius Filip.
 Zău, Volodea? Deci, după mintea ta, numai plevuşca Securităţii poartă vina torturii, nicidecum şefii Securităţii, activiştii PCR care au impus dictatura sau procurorii şi judecătorii care-i aruncau pe disidenţi în puşcării sau le amînau eliberarea! 
Ca să zic aşa, prin acest articol, Tismăneanu micţionează chiar pe „Raportul Tismăneanu”, despre care credeam că este documentul care condamnă tocmai astfel de torturi fizice şi morale la care au fost supuşi sute de mii de români, împreună cu autorii lor.

Hodoronc – tronc si CRISTIAN TUDOR POPESCU a sărit în apărarea lui Augustin Lazăr la „Digi 24”. Opiniile sale sînt de-a dreptul şocante: „Toatezicerile cu Augustin Lazăr torţionar sunt nişte minciuni, nu cu picioare scurte, sunt oloage. Cum să fie torţionar un procuror? 
În comunism, cu tortura asupra deţinuţilor, fie prin interogatorii, fie prin tortură fizică se ocupau ofiţerii din penitenciar şi Securitatea”!
Şi CTP se preface că nu înţelege mecanismul care acţiona asupra deţinuţilor politici care nu se supuneau reeducării, văzînd în procurorinişte bieţi mieluşei care nici nu ştiau ce misiune aveau: „Din când în când, pentru că aşa era legea, se discutau cererile de eliberare condiţionată ale tuturor deţinuţilor, fie de drept comun, fie politici.
Lazăr zice ca nu l-a văzut la faţă pe Iulius Filip,.. Nu a venit Iulius Filip să îi spună asta ar trebui să mă eliberaţi; şi Augustin Lazăr să-i fi spus; nu! Dacă ar fi avut curiozitatea să citească Legea 23/1969, CTP ar fi aflat care erau atribuţiile lui Augustin Lazăr ca procuror delegat la Penitenciarul Aiud, că de el depindeau toate actele de tortură la care a fost supus Iulius Filip, Căci procurorul avea sarcina să verifice condiţiile de detenţie şi respectarea „Convenţiei împotriva torturii”, ratificată de România în 1975! Dar, cînd ai devenit tu însuţi instrumentul Sistemului, apărătorul abuzurilor lui Kovesi, ce pretenţii să mai ai!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.