Lipsuri la gramaj

Lipsuri la gramaj

0 177

In urma unor sesizari in acest sens, sesizari in numar destul de mare, la fast-foodurile aflate in incinta mallului de langa Gara CFR-Calatori Brasov au fost trimise de catre Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Brasov echipe de control ca sa verifice si sa stabileasca adevarul.
Membrii echipelor de control nu s-au dus insa cu clopoteii de coada, ci au facut pe simplii consumatori, comandand ca atare ce li se semnalase in sesizari.
Astfel, comisarii au descoperit ca portiile servite aveau un gramaj mai mic in medie cu 100 de grame fata de cel prezentat in listele de meniuri, iar intr-una din locatii, la portia de aripioare de pui, garnitura de cartofi prajiti avea un aspect deplorabil.
„Explicatia comerciantilor a fost ca produsele sunt cantarite inainte de preparare”, a declarat Marius Dunca, directorul coordonator al CJPC Brasov.
Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC pot aplica amenzi intre 2.000 si 20.000 de lei.
Explicatia somerciantilor mi se pare destul de ciudata si trasa de par, mai ales ca responsabilii acelor fast-fooduri nu par a fi novici. Caci pe lista de bucate nu scrie, de pilda, „aripioare de pui cu garnitura de cartofi, in stare cruda” atatea si atatea grame, ci se intelege ca in stare preparata, asa ca portiile ar trebui cantarite, cum este normal, dupa ce au fost trecute prin foc si para. Care-i tampitul sa se duca la fast-food si sa se apuce de mancat cartofi cruzi si carne tocmai atunci decongelata?
Nici aspectul alimentelor nu era cel dorit. De pilda salatele aratau ca zapada fleoscaita cand incepe sa se topeasca, aspect refuzat pana si de unii boschetari flamanzi, dar mai cu staif.Ar fi bine ca, in asemenea locatii cu trafic mare, controalele sa fie cat mai dese si temeinice, in raza lor intrand si bucatariile, caci in asemenea locuri cu vad si consumatori grabiti neregulile apar cu duiumul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.