Lipsa de brazi in Brasov

Lipsa de brazi in Brasov

0 308

Daca brasovenii care vor sa aiba un brad de Craciun ar sta numai in baza Directiei Silvice Brasov, ar trebui sa se lase pagubasi sau se intre pe taramul ilegalitatii incercand sa-si faca singuri rost de un conifer. Si asta pentru ca Directia Silvica Brasov a anuntat ca nu va scoate la vanzare nici un brad pentru sarbatorile de Craciun. Potrivit directorului tehnic al Directiei Silvice, Dan Runceanu, vor fi taiati brazi numai pentru institutiile publice, scoli, biserici.


Motivul pentru care pentru al doilea an consecutiv Directia se afla in aceasta situatie, este reducerea semnificativa a hectarelor de padure aflate in administrarea acesteia. In prezent, doar 30.000 de hectare mai sunt in administrarea Directiei Silvice Brasov, din cele 165.000. Insa, dupa incheierea retrocedarilor, si cele 30.000 de hectare se vor reduce la jumatate.


Noroc cu Regia Locala a Padurilor „Kronstadt”! 300 de brazi cu inaltimi cuprinse intre 1,5-2 metri, la pretul de 20 de lei bucata, vor fi pusi in vanzare de Regie, care are in admnistrare 10.000 de hectare de padure.


20 de lei, sa recunoastem, nu este un pret exagerat. De altfel, Regia Locala urmareste, prin practicarea unor preturi scazute, sa-i determine pe comerciantii de brazi de pe piata Brasovului, care vin din judetele Covasna, Harghita sau Neamt, sa coboare si ei preturile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.