LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim Viata incepe vineri – Ioana Parvulescu

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim
Viata incepe vineri – Ioana Parvulescu

0 68

Viata incepe vineri – Ioana Parvulescu
Anul 1897. Un barbat este gasit fara cunostinta, in camp, langa Bucuresti, in zona „mosiei Baneasa“. Nimeni nu stie exact ce e cu el si fiecare banuieste altceva: e un escroc international care vrea sa-si piarda urma? Un criminal? Un bolnav? Incetul cu incetul, in jurul lui se aduna o multime de oameni: un medic si fiica lui, un politist, un comisionar in varsta de 8 ani, care umbla prin toata Capitala cu scrisori si pachete si, nu in ultimul rand, gazetarii de la Universul.
Romanul, alert, cu un fir al actiunii semipolitist, cu personaje extrem de vii, dintre cele care-ti devin prieteni, se petrece in numai treisprezece zile: de vineri 19 decembrie pana la sfarsitul anului. Atmosfera lumii bucurestene din preajma anului 1900 este recreata ca-ntr-un film.

Povesti impertinente si apocrife – Andrei Cornea
VIP-urile lumii literare si mitice – Adam si Eva, batranul Noe, corbul si vulpea din fabula si nenumarate alte vechi cunostinte din cele mai raspandite istorii din lume – sunt imbracate, in aceasta carte, in haine moderne, ba chiar de ultima moda, si puse sa ne vorbeasca despre un subiect care ne intereseaza cu siguranta: despre noi.
Andrei Cornea scrie despre lumea de azi si multele ei probleme cu materia prima a unor povesti vechi.
Sensul profund al acestor povesti „impertinente“ spuse cu umor, inteligenta si melancolie este unul bland, filozofic, de intelegere a semenului-frate si a destinului nostru uman.

V.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.