LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 66

Minciunile femeilor – Ludmila Ulitkaia
Toate femeile sincere seamana intre ele, dar fiecare mincinoasa e mincinoasa in felul ei. O colectie extraordinara de povesti-minciuni, spuse cu talent si neobrazare, dar fara scop. Caci arta feminina de a minti e „arta pentru arta”, e fictiune. Mincinoase pot fi toate, fetite sau femei mature, mame onorabile sau prostituate. Ciudat insa, din fiecare poveste scornita iese la iveala si o viata cat se poate de reala, care-ti rupe inima si te face s-o indragesti pe mincinoasa. Jenia, femeia care migreaza de la o minciuna la alta legand povestile, nu stie sa minta, dar invata arta de a se lasa mintita, pe care femeile o folosesc indeobste cu barbatii. Daca vreti sa aflati adevarul despre minciunile femeilor, cititi cele sase istorii ale acestui volum si nu uitati ca autoarea este femeie, deci stie…

Baraba – Par Lagerkvist
Ar dori mult sa creda si el: pentru ca e un om singur, pentru ca n-a cunoscut indurarea, pentru ca nu intelege nici el de ce a fost eliberat in locul Celuilalt, al Nevinovatului. Pentru ca a fost de fata, pe Golgota, la rastignire, desi nimeni nu-si va mai aminti de asta. Pentru ca are la gat o tablita pe care un condamnat ii scrijeleste semne de neinteles, un nume pe care il poarta cu cei care cred. Pentru ca a aflat ca El ar fi zis „Sa va iubiti unii pe altii…”
Viata lui Isus se intersecteaza o singura data, de Paste, cu viata lui Baraba. Acesta „fusese aruncat in temnita pentru o rascoala, care avusese loc in cetate, si pentru un omor” (Luca, 23, 19). Baraba a fost apoi uitat, soarta lui, de om scapat miraculos de la moarte, n-a mai interesat pe nimeni. Un personaj episodic si atata tot. Un scriitor suedez a avut ideea sa rastroarne perspectiva si sa-l transforme pe Baraba in personaj principal.

V.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.