Liberalii saceleni vor sediu de partid in biblioteca

Liberalii saceleni vor sediu de partid in biblioteca

0 69

La Sacele, municipiu cochet din marginea Brasovului, nimeni nu poate spune ca liberalilor nu le place cartea. Sub obladuirea primarului Vasile Lata, membrii PNL Sacele fac orice ca sa ajunga la biblioteca. Un gest, sa recunoastem, destul de rar in lumea politica, in care lectura se afla in mare suferinta. Dorinta de culturalizare a liberalilor saceleni este atat de mare incat pe ordinea de zi a sedintei de CL Sacele de ieri, unul din puncte continea propunerea de vanzare a ultimului nivel al bibliotecii municipale din localitate catre PNL.
Un demers respectabil, daca obiectivul n-ar fi fost refacut de curand pe banii municipalitatii. Mai ales ca, de cand s-au terminat lucrarile, mai multi artisti si oameni de cultura din Sacele au solicitat in repetate randuri primariei sa li se inchirieze spatiul cu pricina pentru diverse actiuni culturale. Au fost tratati cu refuz de fiecare data, sub pretextul ca abia s-au terminat lucrarile, ca obiectivul trebuie pastrat cu mare grija, ca pentru asta este nevoie de hotarare de consiliu local, etc.
Dupa ce a refuzat cultura, iata ca liberalul Lata nu se codeste sa-si ofere lui insusi spatiul, pentru stabilirea aici a sediului partidului. Devine clar acum si de ce s-a muncit cu atata ravna la modernizarea cladirii.
Intentia liberala de a pune mana, fie si contra cost, pe ultimul nivel al bibliotecii locale, se intampla in contextul in care cei peste 31.000 de locuitori ai municipiului nu beneficiaza de cinematograf sau de vreun alt spatiu dedicat activitatilor culturale.
La Sacele, cultura nu este libera, dar biblioteca este liberala.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.