Liber la revenirea suporterilor pe stadioane, dar pentru anumite meciuri și în...

Liber la revenirea suporterilor pe stadioane, dar pentru anumite meciuri și în anumite condiții

0 51

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a făcut anunțul : ,,Suporterii echipelor din Liga 1 se pot pregăti pentru revenirea pe stadioane!” Deocamdată, Raed Arafat a anunțat că spectatorii pot asista doar la evenimentele test sau la meciurile pilot, în condițiile în care se apropie meciurile de pe Arena Națională, de la Euro 2020. În jur de 7500 de spectatori ar urma sa asiste la finala Cupei României, iar Arafat a anunțat ce trebuie să facă oamenii care doresc să urmărească din tribune evenimentele sportive.

Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății”, a afirmat Raed Arafat, în conferința de presă organizată la sediul Guvernului. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Alte măsuri de relaxare :

Sălile de cinema, concerte și evenimente pot primi mai mult de 50% din capacitatea spațiului, doar ca evenimente test/pilot, cu aprobare și aviz de la CNSU și Ministerul Sănătății. Condițiile de participare sunt aceleași ca și în cazul competițiilor sportive.

Se va permite circulația în afara locuinței sau gospodăriilor pe 13 mai, în intervalul 02-05 dimineața, pentru sărbătoarea religioasă Ramadam a musulmanilor. Este eliminată restricția privind participarea la procesiuni și/sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reședință. Se va permite organizarea procesiunilor numai cu respectarea regulilor stabilite prin ordin de ministru.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.