Legile Educatiei in dezbateri

Legile Educatiei in dezbateri

0 67

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, face un apel catre toti cei interesati de noile legi ale invatamantului sa participle la dezbaterile organizate in tara. Astfel, el a solicitat ca toti cei interesati sa trimita la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului pana pe 17 februarie propunerile si sugestiile cu privire la proiecte.


Joi, 17 ianuarie, ministrul a luat parte la intrunirile ce au avut loc in judetele Mehedinti si Caras – Severin. Aici, Cristian Adomnitei a prezentat celor peste 200 de participanti modul in care MECT isi propune sa realizeze descentralizarea sistemului de invatamant.


Un alt subiect de dezbatere l-a constituit structura ciclurilor de studiu. Directorii de scoli s-au aratat extrem de interesati de modul in care se propune sa se realizeze titularizarea profesorilor si finantarea institutiilor de invatamant.


MInistrul i-a informat pe cei prezenti ca doreste o descentralizare a sistemului de invatamant: „Cuvantul de ordine in cadrul acestui proiect este autonomia”.


Printre noutatile prevazute de noile legi se numara si introducerea unui post de director educativ. Ministrul a precizat c? la concursurile pentru functia de director vor putea participa pe langa profesorii din institutie si alte persoane. Scopul acestei prevederi este acela de a avea un adevarat manager care sa poata sa isi asume, alaturi de directorul educativ si de Consiliul de administratie, responsabilitatea pentru buna gestionare a scolii.


Propunerile pot fi trimise la minister, fie pe adresa proiecte.legi@medc.edu.ro, fie prin posta, la sediul institutiei – strada General Berthelot, nr. 28-30. De asemenea, propunerile pot fi depuse la inspectoratele scolare judetene


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.