Laura Bratosin acuză bâlbele politicianiste de la DSP

Laura Bratosin acuză bâlbele politicianiste de la DSP

1 503

Directorul UNITATĂŢII de ASISTENŢĂ MEDICO-SOCIALĂ DE PNEUMOFTZIOLOGIE, Laura Bratosin acuză incompentenţa, bâlbele şi fanteziile sanitare ale conducerii DSP Braşov patronată din spate de şeful CJ, Adrian Veştea. Ea spune că: În contextul știrilor apărute în data de 18 mai 2020 cu privire la (DSP) Brașov, instituţie ce a prezentat mass-mediei viitoarea redistribuire a unor unități sanitare, fiind vizată și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie din Comuna Sânpetru. Sursa aici.

Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie din Comuna Sânpetru a fost înființată în anul 2003 în baza H.G. nr. 412/2003 și a Hotărârii Consiliului Județean Brașov nr. 268/03.07.2003. Unitatea de asistență medico-socială   este  o instituție publică specializată, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Județean Brașov, care acordă servicii de îngrijire  persoanelor cu afecțiuni pulmonare, servicii medicale, precum și servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale.
De cele mai multe ori, bolnavii de boli pulmonare şi pneumologice, pentru a beneficia de condiţii optime de tratament şi pentru a nu îi pune în pericol pe ceilalţi membri ai familiei şi ai societăţii, se internează în centre speciale pentru tratarea acestor boli.
Tratamentul pacienţilor internaţi în astfel de centre poate dura de la câteva luni la câţiva ani. Bolnavii cu astfel de sintome internaţi în centre speciale devin persoane cu probleme psihologice şi psihice, probleme ce le influenţează viaţa profesională şi socială.
Pacienţii   cu   astfel   de   sintome   sunt   excluşi   de   către   societate   şi   nu   primesc compasiunea şi atenţia din partea familiei şi a prietenilor. Reintegrarea lor în societate devine foarte grea, mulţi dintre aceştia pierzând ajutorul şi sprijinul oferit de familie şi prieteni chiar dacă reuşesc să se însănătoşească.

La   Unitatea   Medico-Socială   de   Pneumoftiziologie   din   Comuna   Sânpetru   au   fost internați 70 de pacienți, majoritatea cazuri sociale, până la data de 23.04.2020 atunci când au fost preluați   parte  din   pacienții   Spitalului  Clinic de   Pneumoftiziologie   Brașov  (Stejeriș), conform prevederilor Hotărârii Consiliului Județean nr. 136 din 24 martie 2020, (sursa aici).  

Acest transfer de pacienți s-a realizat având în vedere  evoluția  situației  epidemiologice   determinată   de răspândirea  coronavirului  SARS- CoV și în urma instituirii stării de urgență pe teritoriul României, conform  Decretul nr. 195/16.03.2020, iar  Spitalului   Clinic de Pneumoftiziologie   Brașov (Stejeriș) fiind   în   lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, potrivit ,, Ordinului nr. 623-2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 555-2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalului în contextual epidemiei de coronavirus  Covid 19, a Listei Spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv Sars-Cov-2 în ,,faza I” şi ,,faza II” şi a ţintelor cu suport pentru pacienţii testaţii pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-Cov-2, publicat în Monitorul Oficial, nr. 316 din 15 aprilie 2020. (Sursa aici)

În contextul noilor decizii communicate de către dna Andrea Neculau, director executive al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov în presă și de către reprezentanții Consiliului Județean Brașov, în urma întâlnirii din data de 21.05.2020 cu angajații UAMPS, cu privire la desființarea   Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru precizăm următoarele:
1. Este   în   curs   de   derulare   proiectul   ”Reparații   capitale,   modernizare,   eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru” finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 3 privind eficientizarea energetică a clădirilor publice. (Sursa aici)
Contractul de finanțare pentru proiectul ,,Reparații capitale, modernizare, eficientizare energetică a  Unității de Asistență Medico-Socială  de  Pneumoftiziologie   Sânpetru”  a fost semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional (AMPOR), Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), în calitate de Organism Intermediar (OI) pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi solicitant Consiliul Județean Brașov.
Valoarea totală a proiectului fiind de 8.584.757,90 lei, din care cheltuielile totale eligibile – 6.346.926,02 lei, iar 2.237.831,88 lei au reprezentat cheltuielile totale neeligibile. Valoarea totală   a   proiectului   a   fost   suplimentată   la   începutul   anului   2019   până   la   suma   de 10.169.722,86 lei”. (Surs aici)
Potrivit   Agenţia   pentru   Dezvoltare   Regională   Centru   (ADR   Centru)  ,,Nu   pot   fi efectuate modificări asupra proiectului care să implice modificări ale criteriilor ce au stat la baza procesului de evaluare și selecție, decât în condițiile stricte ale contractului de finanțare.” (Sursa aici)
Nerespectarea criteriilor proiectului atrage după sine declararea cheltuielilor respective neeligibile.

2. este în curs de derulare proiectul ,,Noi în Evul Mediu” finanțat de către Administrația Fondului   Cultural   Național,   aria   Intervenție   Culturală,   benefiarii   fiind   pacienții unității. (Sursa aici)
Unitatea   de   Asistență   Medico-Socială   de   Pneumoftiziologie   Sânpetru   acordă servicii   de îngrijire   persoanelor   cu  afecțiuni  pulmonare,  servicii  medicale, precum   și  servicii  sociale persoanelor cu nevoi. În vederea susținerii financiare a unor activități culturale și sociale pentru   pacienții   Unității   de   Asistență   Medico-Socială   de   Pneumoftiziologie Sânpetru.

Personalul unității a elaborat proiecte, în stadiu de finalizare:
– proiectul „Icoane și gânduri din povestea vieții Reginei Maria a României”, realizat în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Brașov, Crucea Roșie Brașov şi Centrul Cultural Reduta, fiind finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), în anul 2017; (sursa aici) 
– Proiectul Oameni şi istoria oraşului realizat în parteneriat cu Muzeul Casa Mureşenilor Braşov şi Asociaţia Sinappitica fiind finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFNC) în anul 2015. (Sursa aici)
– Proiectul Speranţa prin Cultură realizat în parteneriat cu Muzeul Casa Mureşenilo Braşov , Asociaţia Colors, fiind finanţate de administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) în anul 2013; (Sursa aici)  
– Precum şi ,,Ziua Porţilor deschise din data de 22.03.2017

Personalul de Asistenţă Medico-Social de Pneumoftiziologie Sâmpetru a atras donaţii pentru pacienţi şi din partea Fabricii de Lapte Braşov SA, Deniuma Commimpex SRL, Asociaţia pentru Capacitate şi Integritate ARC Social, Total Impact SRL, Visual Fan SRL, Kronstad Papier Technik SA, Ciocolateria Ardeleanu SRL – Restaurant Casa Braşoveană.
Unitatea de asistenţă Medico-Social de Pneumofiziologie Sânpetru se află la poalele dealului Lempeş situat în extravilanul Comunei Sânpetru, într-un cadru natural generos şi benefic pentru persoanele cu afecţiuni pulmonare

Iulian Rinder.

COMENTARII

  1. Aduce in spital cei bolnavii cu probleme cu capul inteb si eu cum lte asigura protectia cand acuma se asigura paza cu un singur agent de paza la 70 de pacientii spitalul nu este inchis cu gard de jur inprejur aici sunt jocuri politice pana la urma va intra cineva in posesia spitslului sa faca o vila fabuloasa ptr un baron local RUSINE LASATI OAMENI PE DRUMURII CARE SUNT BOLNAVI SI NU AU POSIBILITATI SA SE TRATEZE ASTA ERA ULTIMA LOR SANSA RISINE VESTEA

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.